Отидете към основна версия

3 450 14

Разбиха нарколаборатория в Черни Вит

  • черни вит-
  • полиция-
  • нарколаборатория

Тя е шестата разкрита от полицията в Ловешка област за последните осем месеца

Снимка: БГНЕС-архив

При специализирана полицейска операция днес е разкрита голяма, модерна нарколаборатория в тетевенското село Черни Вит, предаде БНР.

Нарколабораторията се е помещавала в луксозен частен имот в селото непосредствено до църквата в Черни Вит. Тя е шестата разкрита от полицията в Ловешка област за последните осем месеца, съобщи окръжният прокурор Валентин Вълков.

„В една от няколкото постройки на територията на имота се намериха високотехнологични съоръжения за производство на марихуана. В друга от постройките се намериха пакети със сухо вещество, готово за реализация на пазара.“

Директорът на ОДМВР – Ловеч старши комисар Дончо Манов допълни, че в една от сградите са открити повече от 590 саксии с растения.

„Най-вероятно всичко заминава за износ. Цените в чужбина са различни от цените в България, така че те имат за цел да ги продават в чужбина.“

Разследването ще установи от кога действа нарколабораторията и има ли връзка с останалите разкрити праз последните месеци в региона.

Образувано е досъдебно производство за производство с цел разпространение на наркотични вещества в големи размери. Задържани са двама мъже – единият е криминално проявен.

Прокуратурата ще внесе искане за постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини