Отидете към основна версия

2 709 18

15-годишният шофьор от гонката в София остава в ареста

  • 15-годишен шофьор-
  • гонка-
  • софия-
  • остава-
  • ареста

Той ще изтърпи мярката си в помещение, пригодено за непълнолетни

Снимка: БГНЕС

Районният съд постанови мярка задържане под стража за непълнолетния 15-годишен шофьор, който във вторник при опит да избяга от полицаи помете 12 автомобила в София. Момчето ще изтърпи мярката си в помещение, пригодено за непълнолетни, съобщават от БНТ.

От полицията съобщиха, че непълнолетният шофьор не е спрял на пешеходна пътека във Владая, след което патрул е опитал да го спре, а той натиснал газта към София, преминавайки през червени светофари и кръстовища и дори движейки се в насрещно. "Налагаше се да кара", това заяви пред съдебната зала приятелката на момчето.

По думите ѝ той не е преминал неправилно през пешеходна пътека във Владая, а дал газ по-рязко и след това полицията тръгнала след него. "Той се уплаши и тръгна", обясни момичето.

По негови думи в района на Руски паметник влязъл в насрещното, за да избегне пешеходна пътека. При преследването с полицията с него в колата е била и майка му.

Тя отказа да застане пред камерите, заяви, че съжалява за случилото се. А тяхна близка добави, че 15-годишното момче е седнало зад волана за пръв и последен път.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини

  • 16-годишно момиче загина след гонка

    Катастрофата станала на 23 ноември вечерта в село Маджаре. Зад волана на единия автомобил е 20-годишен младеж от село Говедарци, в другия пътуват 16-г ...
    28.11.2021
    9 556
    74