Отидете към основна версия

5 531 21

Катастрофата с висшата съдийка на АМ „Тракия“ - на специален отчет в прокуратурата

  • катастрофа-
  • ам тракия-
  • запалени коли

Разследването на случая е възложено на екип от следователи от Националната следствена служба

Снимка: бТВ

Върховната касационна прокуратура (ВКП) взима на специален надзор делото за катастрофа на автомагистрала "Тракия", при която загина магистрат, съобщи btv.

Тежкият инцидент стана в събота около 15 ч. Жената загина, след като автомобилът ѝ беше ударен от джип и изпепелен на 103-ия километър от аутобана в района на Пазарджик.

Разследването на случая е възложено на екип от следователи от Националната следствена служба.

До момента е установено, че лекият автомобил, управляван от жената, се е движел с ниска скорост в лявата изпреварваща лента за движение. Колата е пътувала в посока София.

Автомагистралата е била задимена поради запалени сухи треви в отсечка до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването шофьорката е намалила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея джип.

Вследствие на удара леката кола се е запалила и жената е загинала на място. Огънят се прехвърлил и върху другото превозно средство.

Шофьорът на джипа е бил откаран за преглед в болница и задържан за срок от 24 часа. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Извършват се разпити на свидетели, назначени са множество други експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК експертиза, която да потвърди окончателното самоличността на загиналата.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини