Отидете към основна версия

2 367 22

Жена от Добрич даде 60 000 лева на "ало" измамници

  • ало иизмамници-
  • добрич

Подлъгали я, че синът ѝ е катастрофирал

Снимка: shutterstock

82-годишна жена от Добрич е дала 60 хил. лв. на „ало” измамници. Мъжът зад слушалката я убедил, че е лекар, а синът ѝ е пострадал при катастрофа.

Пенсионерката е предала сумата на друга жена, която казала, че ще съдейства. Обажданията са направени от румънски СИМ карти, а извършителите все още се издирват.

Прокурор Даниел Илиев - говорител на Районната прокуратура в Добрич, разказа схемата. „През цялото време пострадалата е била държана на телефона. Опитала е да се свърже със сина си, но ало измамниците са проявили изключителна находчивост, като са предоставили телефона на трето лице, което е симулирало болки и по този начин пострадалата е останала с впечатление, че това именно е сина й”.

Разследването още е в съвсем първоначален етап. Издирва се в момента и втората жена всъщност, т.нар. муле на която е предала парите тук на територията на Добрич.

Още в следващите дни ще бъде изготвена Европейска заповед за разследване до румънските власти за установяване на титулярите на въпросните номера, респективно на лицата които са действали от територията на република Румъния.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини