Отидете към основна версия

1 440 32

Правосъдният министър има готовност за дисциплинарни производства срещу магистрати, замесени с Нотариуса

  • правосъден министър-
  • дисциплинарни производства-
  • магистрати-
  • мартин божанов - нотариуса

"Има достатъчно информация в публичното пространство, която трябва да бъде обяснена от бившия главен прокурор и да обясни дали е било блъф или зависимост", коментира Атанас Славов думите на Иван Гешев, че ще го съди за клевета 

Снимка: БГНЕС

Ще има дисциплинарни производства срещу замесените по случая "Нотариуса" магистрати. Това заяви пред журналисти министърът на правосъдието Атанас Славов, цитиран от БНТ.
"Целта на институциите е да има наказани, да бъде понесена отговорност. Злоупотребата с правосъдието е недопустима. За всяко име ще подам искане за дисциплинарно наказание. Това е в рамките на моите правомощия. Самото разследване е в правомощията на прокуратурата".
Крайно време е институциите да започнат да работят по-ефективно и започналите производства да завършат със съдебни актове, посочи министърът.

"Проблемите, свързани със съдебната реформа не са от вчера. Последните месеци виждаме решимост да започне радикален процес на реформи".
Атанас Славов коментира и заканата на Иван Гешев, че ще го съди за клевета:

"Има достатъчно информация в публичното пространство, която трябва да бъде обяснена от бившия главен прокурор и да обясни дали е било блъф или зависимост".

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.

Свързани новини