Отидете към основна версия

3 389 0

Мел Гибсън се завръща с гръм и трясък (ВИДЕО)

  • мел гибсън

Новият филм Гибсън "Hacksaw Ridge" получи 13 номинации за наградите на Австралийската киноакадемия

Снимка: Wikipedia

Мел Гибсън възражда кариерата си на пълни обороти. 60-годишният актьор и режисьор, дълго време беше извън блясъка на прожекторите, но сега отново е в бизнеса.

Новият филм на Гибсън (номер пет като режисьор) "Hacksaw Ridge" получи 13 номинации за наградите на Австралийската академия за филмово и телевизионно изкуство, съобщи „Контактмюзик“.

Лентата с участието на Андрю Гарфийлд в ролята на медика от американската армия Дезмънд Дос е с шанс да грабне наградите за "най-добър филм", "най-добър режисьор" (Гибсън) и "най-добър оригинален сценарий".

Филмът има номинации и във всички 4 актьорски категории - за Гарфийлд и партниралите му Тереза Палмър, Хюго Уийвинг и Рейчъл Грифитс.

Лентата е базирана на истинска история - Дос е удостоен с Медал на честта - най-високото военно отличие на САЩ. По време на Втората световна война той спасява 75 души, въпреки отказа си да носи оръжие и да убива врагове.

Церемонията по връчването на наградите ще се състои в Сидни на 7 декември.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Мел Гибсън става... Дядо Коледа

    Холивудският актьор и режисьор Мел Гибсън ще изпълни ролята на Дядо Коледа във филма Fatman ("Дебелакът") - комедия, която ще бъде предложен ...
    10.05.2019
    2 157
    1
  • Мел Гибсън е цар на войната (ВИДЕО)

    Холивудският актьор и режисьор Мел Гибсън води преговори да застане зад камера, за да заснеме отново военен филм, съобщи Contactmusic. Ако преговор ...
    02.05.2018
    3 706
    0