Отидете към основна версия

1 484 1

Рок ветерани излизат в пенсия

  • елтън джон-
  • дейвид бауи

Живей бързо, умри млад! Такава може и да е била рокаджийската мечта, но реалността е доста различна. Защото само тази година няколко култови представители на този музикален жанр ще се пенсионират.

Първи в списъка е Дейвид Бауи, който ще сложи край на кариерата си със серия купони по цял свят.

2012 ще е годината на пенсионираните рок звезди, навършващи  65-годишна възраст, коментира британският вестник „Гардиън“ и класира отиващите си от сцената живи легенди.

 

Дейвид Бауи, 8 януари

„Няма да има повече турнета за мен. Последното, което искам да бъда, е безполезен рок-енд-рол певец“. Тези думи Бауи изрича на 28-годишна възраст. Почти 40 години по-късно той продължава да един от най-влиятелните британски творци и вдъхновител на следващите музикални поколения.

 

Елтън Джон, 25 март

През 70-те години на миналия век Елтън Джон споделя: „Кой иска да бъде 45-годишен забавляващ в Лас Вегас, като Елвис?“. По това време музикантът се бори с дрогата и алкохола, а днес е един от най-богатите поданици на кралица Елизабет ІІ.

 

 

 

Дейв Дейвис, 3 февруари

Водещият китарист на „The Kinks“ преживя удар през 2004 година. Експериментаторът бързо се оправи и сега води тих семеен живот в Девън.


 

Иги Поп, 21 април

Джеймс Нюъл Остърбърг - младши, по-известен с прозвището Иги Поп, като че ли няма спирачка. Забивайки парчетата си в стегнати дънки и почти нищо друго, Иги Поп все още се хвърля сред публиката. Всъщност, той е измислил тази проява на сближаване с феновете, въпреки че миналата година сериозно пострада.

 

 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини