Отидете към основна версия

2 174 25

Голямо признание за сър Елтън Джон (СНИМКИ)

  • елтън джон-
  • орден-
  • снимки-
  • франция-
  • почетен легион-
  • еманюел макрон

Певецът благодари на президента на Франция

Снимка: БГНЕС/ EPA

Британският певец и композитор Елтън Джон стана кавалер на Ордена на Почетния легион. Връчи му го лично президентът на Франция Еманюел Макрон.

Церемонията се състоя на прием в Елисейския дворец по случай Деня на музиката, който се празнува във Франция. „Франция изрази своята признателност за заслугите на сър Елтън Джон, който току-що стана кавалер на ордена на Почетния легион”, заяви френският държавен глава пред насъбралото се множество на входа на Елисейския дворец.

Макрон поясни, че награждаването на музиканта е свързано със забележителното му творчество, както и с неговата дейност в борбата срещу СПИН. Президентът отбеляза, че фондацията на Елтън Джон от нейното основаване през 1992 година е събрала над 450 милиона евро за тази цел. Макрон припомни, че Франция преди 15 години, заедно с други държави, основа международна фондация за борба със СПИН, туберкулоза и малария, оказала подкрепа на 27 милиона души по света.

Церемонията по награждаването на сър Елтън Джон премина без присъствието на журналисти. Носителят на високо отличие излезе с ордена на сакото пред очакващата го в двора публика. „Получаването на тази награда в Деня на музиката е особено събитие за мен”, заяви Елтън Джон. Той благодари на президента на Франция за оказаната му чест и напомни колко е важно борбата срещу СПИН да продължи.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Елтън Джон избухна срещу Путин

    Британският музикант Елтън Джон се разстрои от думите на руския президент Владимир Путин, който нарече ценностите на либерализма "отживелица" ...
    29.06.2019
    2 717
    35
  • Франция аплодира сър Елтън Джон (ВИДЕО)

    Президентът Еманюел Макрон ще връчи Ордена на Почетния легион на британския певец сър Елтън Джон в петък, когато е Празникът на музиката във Франция, ...
    19.06.2019
    1 525
    7