Отидете към основна версия

1 579 5

Европа още обича лудо този мъж (ВИДЕО)

  • пласидо доминго-
  • залцбург-
  • тенор

Пласидо Доминго беше изпратен с 10-минутни аплодисменти при първата си сценична изява след обвиненията в сексуален тормоз

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Испанският тенор Пласидо Доминго бе изпратен с 10-минутни аплодисменти и станали на крака зрители при първата си сценична изява след публикацията на обвинения в сексуален тормоз срещу него, съобщи Франс прес.

"Триумф в Залцбург, станали на крака зрители за Пласидо Доминго", написа регионалният в. "Клайне цайтунг" след представлението на операта "Луиза Милер" на Верди, което бе с участието на 78-годишния певец.

Ансамбълът от певци в постановката се представи на сцената преди представлението и незабавно бе аплодиран. Когато Доминго излезе на сцената, зрителите се изправиха на крака, за да го приветстват.

Сред присъствалите на представлението видни личности беше и избраната за председател на Европейската комисия германка Урсула фон дер Лайен.

Обвиненията срещу Доминго накараха Лосанджелиската опера, на която той е генерален директор от 2003 г., да започне разследване, а две големи зали в САЩ отмениха планирани по-рано представления.

В Европа обаче не са отменени представления с неговото участие. Предвижда се той да пее в Унгария в сряда и отново в Залцбург на 31 август.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Свързани новини