Отидете към основна версия

6 199 9

Сериал на Netflix постигна невиждан рекорд зрители

  • бриджъртън-
  • сериал-
  • нетфликс-
  • рекорд-
  • зрители

"Бриджъртън" прикова вниманието на над 82 милиона зрители пред екрана

Сериалът "Бриджъртън", първият принос на звездната продуцентка Шонда Раймс за Netflix, е гледан от 82 милиона домакинства, абонирани за платформата, след излизането му преди само месец, информираха от стрийминг платформата.

Рекордната гледаемост минава дори успеха на сериала "Вещерът" по едноименната поредица романи и видеоиграта, който имаше общо 76 милиона гледания за четирите седмици след премиерата си през декември 2019 година.

"Бриджъртън" е телевизионна адаптация на историческите романи на Джулия Куин. Действието се развива през 1813 година в Англия и проследява интригите във висшето британско общество с един доста осъвременен поглед на събитията. Авторката на романите отбелязва, че героите и събитията в творбите ѝ са напълно измислени, но са вдъхновени от регентския период във Великобритания и животът през това време.

Речта, музиката, феминистките акценти и актьорския състав с голямо етническо разнообразие разбиват клишетата на традиционните исторически сериали. Поредицата се превърна и в медиен феномен, тъй като в социалните мрежи стана модно потребителите да разиграват сцени от "Бриджъртън" със съответните костюми и задължителния английски акцент.

В този контекст не е изненадващо, че от Netflix обявиха на 21 януари, че започват работа по втори сезон на поредицата.

Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Джордж Клуни в нов сериал

    Джордж Клуни ще продуцира нов сериал за Бък Роджърс, съобщи Colider. Сериалът е по популярна поредица от книги. По тях има няколко успешни телевизи ...
    07.02.2021
    1 953
    2