Отидете към основна версия

3 671 18

Букмейкъри определиха какъв е шансът на Мария Бакалова за "Оскар"

  • букмейкъри-
  • мария бакалова-
  • оскар

Според тях шансът нашето момиче да грабне заветната статуетка е 1 към 5

Световните букмейкъри отсвириха българската гордост в Холивуд Мария Бакалова като фаворит за "Оскар" за поддържаща женска роля.

Според тях шансът нашето момиче да грабне заветната статуетка е 1 към 5, а фаворит за наградата е актрисата Юн Юх-Джунг, чийто коефициент е 1, 22. Бетинг компаниите дават най-малък шанс за получаване на наградата на Аманда Сейфрид - 1 към 34.

Останалите номинирани дами са Глен Клоуз и Оливия Копман с шанс съответно 1 към 10 и 1 към 23.

Церемонията по връчването на наградите "Оскар" ще се проведе на 25 април, а коефициентите в бетинг компаниите се менят непрекъснато, което означава, че Мария Бакалова може да стане и първата българка, носител на най-престижната награда във филмовото изкуство.

Тазгодишният фаворит за "Най-добър филм" е "Земя на номади" с режисьор Клоуи Джао, който също има най-голям шанс за статуетка. Претендент с най-големи шансове за "Оскар" за "Най-добра мъжка роля" е Чадуик Боузман, който за съжаление почина миналата година, но пък наградата може да бъде присъдена посмъртно.

В категорията "Най-добра женска роля" фаворит за отличието е британската актриса Кери Мълиган с ролята си на Касандра в трилър комедията "Момиче с потенциал".

Гласуването за кино-отличниците за 2021 г. приключи в Американската филмова академия. За едва втори път в историята на културния институт членовете можеха да подкрепят любимите си филми и артисти онлайн. Вотът се проведе дигитално от 15 април, като гласове се приемаха до малките часове не тази нощ, пише show.blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Свързани новини