Отидете към основна версия

1 010 5

Дъщерята и внукът на Боб Марли откриха изложба, посветена на него

  • боб марли-
  • изложба-
  • живот-
  • посветена-
  • реге

В изложбата са включени предмети, снимки и лични вещи на Боб Марли

Снимка: Shutterstock

Дъщерята и внукът на Боб Марли откриха изложба в Лондон, посветена на живота на покойния реге музикант, предаде Ройтерс.

Експозицията е в галерията "Саачи" и ще бъде отворена в следващите десет седмици, след което ще бъде показана и в други градове.
В изложбата са включени предмети, снимки и лични вещи на Боб Марли. Показан е оригиналният ръкописен текст на песента "Turn Your Lights Down Low", както и обувки, които реге изпълнителят носи през 70-те години.


Седела използва визитата си в Лондон, за да посети дома на баща си от 70-те години в Челси, където той е отсядал по време на записи на песните си. "Никога не бях ходила там досега", сподели тя. "Татко живееше на това място...И мога да разбера защо - паркът е точно през улицата, така че той е можел да играе футбол" и след това да се върне към музиката.

Внукът на Марли, 18-годишният Сайян, предполага, че Лондон трябва да е бил специален за реге звездата, тъй като е избягал точно там след опита за убийството му. "Чувствам се, все едно всяка година научавам по нещо ново за него", споделя младежът пред Ройтерс.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини