Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 10:19 995 5

Дъщерята и внукът на Боб Марли откриха изложба, посветена на него

  • боб марли-
  • изложба-
  • живот-
  • посветена-
  • реге

В изложбата са включени предмети, снимки и лични вещи на Боб Марли

Дъщерята и внукът на Боб Марли откриха изложба, посветена на него - 1
Снимка: Shutterstock

Дъщерята и внукът на Боб Марли откриха изложба в Лондон, посветена на живота на покойния реге музикант, предаде Ройтерс.

Експозицията е в галерията "Саачи" и ще бъде отворена в следващите десет седмици, след което ще бъде показана и в други градове.
В изложбата са включени предмети, снимки и лични вещи на Боб Марли. Показан е оригиналният ръкописен текст на песента "Turn Your Lights Down Low", както и обувки, които реге изпълнителят носи през 70-те години.


Роденият през 1945 г. Боб Марли се превърна в световна суперзвезда с хитове като "No Woman, No Cry", "One Love" и "I Shot the Sheriff". Той почина от рак на 36-годишна възраст през 1981 г.

Дъщерята на Марли Седела, която е помагала за подреждането на изложбата, каза, че е доволна от интерактивността ѝ, особено в стаята, посветена на спортните интереси на баща ѝ.

"Наистина красиви снимки на татко, който играе футбол", казва тя. "Предизвиква много чувства. Това беше целта и мисля, че я постигнахме".


Седела използва визитата си в Лондон, за да посети дома на баща си от 70-те години в Челси, където той е отсядал по време на записи на песните си. "Никога не бях ходила там досега", сподели тя. "Татко живееше на това място...И мога да разбера защо - паркът е точно през улицата, така че той е можел да играе футбол" и след това да се върне към музиката.

Внукът на Марли, 18-годишният Сайян, предполага, че Лондон трябва да е бил специален за реге звездата, тъй като е избягал точно там след опита за убийството му. "Чувствам се, все едно всяка година научавам по нещо ново за него", споделя младежът пред Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ddddd

    1 7 Отговор
    С джендърската дъга
  • 3 Gucci x Balenciaga

    7 0 Отговор
    Наричат ​​ме луд, защото пуша марихуана, но наричат ​​човека, който е изобретил атомната бомба, гений." -Боб Марли
    Величието на човека не е в това колко богатство придобива а в неговата почтеност и способността му да влияе положително на околните" - Боб Марли
    Боб беше специален човек, израснал в пълна бедност, но никога не загуби собствената си стойност и до днес реге Бога канабиса го погуби и запази пет точки⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️, които свързват бога на регето с ганджата като ин и ян някой се кефят на музиката му други разбират лошата му страна разни хора, разни идеали
  • 4 васик атанасова

    2 0 Отговор
    Събина пак си ми симпатична !
    видах нещо хубаво и си казах ей сега това ако е Събина браво !
    БОБ МАРЛИ или Боб тревата кефи ме
    през 2014 стана рекламно лице на марихуаната
    РЕГЕ ИКОНА Е

    Коментиран от #5

  • 5 Gucci x Balenciaga

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "васик атанасова":

    Marley Natural - ще намерите реколта сортове ямайски канабис, кремове с марихуана, балсами за устни и аксесоари като инхалатори или лули, „вдъхновени от онези, които Боб обича“реге звездата, която почина през 1981 г., продължава да носи големи пари за наследниците си „поставяйки го номер пет в списъка на мъртвите" знаменитости на списание Forbes след Майкъл Джексън Елвис Пресли, Мерилин Монро и Джон Ленън.