Отидете към основна версия

937 30

Организират фотоизложба „Русия трябва да спре кървавата си агресия срещу Украйна“

  • украйна-
  • посолство-
  • изложба-
  • война-
  • русия

Тя ще се проведе от 14 до 30 април в столицата - в парковото пространство край НДК

Снимка: БНТ

Фотоизложба „Русия трябва да спре кървавата си агресия срещу Украйна“ ще се проведе от 14 до 30 април в столицата. Официалното откриване ще бъде на 15 април от 11:30 ч. в парковото пространство край НДК - лятна сцена „KINO & BAR CABANA“.

"На разсъмване на 24 февруари Русия атакува Украйна по цялата дължина на общата граница от Луганск до Чернигов, както и от Беларус и окупирания Крим. Ударната руска въоръжена групировка достигна най-малко 150 000 войници. Руската армия стреля с ракети по Киев и други големи градове на Украйна и с артилерия по украинските гранични постове. По този начин Русия започна непредизвикана и безсмислена война срещу Украйна. Владимир Путин цинично я нарече „специална военна операция“ и като нейна цел обяви „демилитаризация и денацификация на Украйна“.

Русия обяви война на целия народ на Украйна. След само месец война в Украйна са регистрирани 2 685 цивилни жертви, от които 1 035 убити и 1650 ранени. 135 деца са убити от руските окупатори, 184 са ранени. Над 10 милиона души са напуснали домовете си като над 3,7 милиона и страната. Повредени или разрушени са 566 учебни заведения, повече от 100 болници, над 3 780 жилищни сгради и 59 религиозни обекти. Русия извършва в Украйна престъпления срещу човечеството и геноцид на украинския народ. 97% от украинците вярват в своята Победа. Слава на Украйна! Заповядайте" - обръщат се към столичани организаторите на изложбата от Украинското посолство.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.

Свързани новини