Отидете към основна версия

12 947 24

Почина звездата от "Брилянтин" Оливия Нютън-Джон

  • оливия нютън-джон-
  • почина-
  • брилянтин

Новината за кончината ѝ беше съобщена от нейния съпруг Джон Ийстърлинг

Снимкa: Shutterstock

Почина звездата от "Брилянтин" Оливия Нютън-Джон, съобщава вестник "Дейли Мейл". Тя беше на 73 години.

Актрисата е издъхнала в ранчото си в Северна Калифорния рано в понеделник сутрин, заобиколена от семейството и приятелите си. Новината за кончината ѝ беше съобщена от нейния съпруг Джон Ийстърлинг на страницата на звездата във Facebook.

В изявление семейството на певицата помоли почитателите ѝ да уважат личното им пространство в този труден за тях момент. Те призоваха и вместо да купуват цветя в памет на актрисата, феновете да дарят средствата на фондацията срещу рак, основана от Оливия Нютън-Джон.

Оливия Нютън-Джон е родена във Великобритания, но израства и се оформя като творец в Австралия. Световна известност придобива след незабравимото ѝ участие в легендарния мюзикъл "Брилянтин", където си партнира с актьора Джон Траволта.

Английската и австралийска актриса и певица, внучка на известния физик, носител на Нобелова награда Макс Борн е особено популярна през 70-те години. 15 от нейните песни влизат в Billboard Hot 100, като 5 от тях достигат 1-во място. Награждавана е 4 пъти с Грами. Има звезда на Алеята на славата. През 2006 г. Оливия Нютън-Джон е удостоена с най-голямата държавна награда на Австралия – австралийски орден.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 52 гласа.

Свързани новини