Отидете към основна версия

2 347 7

Box Office: Новият филм на Брад Пит събра най-много зрители у нас през уикенда

  • box office-
  • кино-
  • убийствен влак

И въпреки това интересът към филмите на голям екран е нисък

Снимка: Alexandra Film

„Убийствен влак“ с Брад Пит оглави българския бокс офис през изминалия уикенд след премиерата си на голям екран у нас, но въпреки това смело можем да заключим, че киносалоните остават полупразни из страната.

Филмът привлече едва 10 422 зрители, от които бяха събрани 126 440 лв. приходи, по данни на Националния филмов център. Независимо от положителното ревю, което дадохме на литературната адаптация, изглежда българите предпочитаме морето и балкана по това време на годината.

„DC Лигата на супер-любимците“ се свлече до третото място след дебюта си преди седмица, за да може „Миньоните 2“ да останат на второ място и вече месец и половина да се радва на сериозен успех в България. Жълтите човечета може и да достигнат 2 млн. лв. приходи, ако запазят интереса още поне две седмици.

Любопитно е завръщането на „Бай Иван - Филмът“ и „В сърцето на машината“ в челните позиции, защото двете български ленти отново се появиха на повече екрани (36 и 21 екрана), благодарение на нова кампания за популяризиране на автокиното. Драмата на „Силвърнойз Фрейм“ бе под №30 по гледаемост преди седмица, а сега е на 7-мо място.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.

Свързани новини