Last news in Fakti

9 Август, 2022 18:05 2 325 7

Box Office: Новият филм на Брад Пит събра най-много зрители у нас през уикенда

  • box office-
  • кино-
  • убийствен влак

И въпреки това интересът към филмите на голям екран е нисък

Box Office: Новият филм на Брад Пит събра най-много зрители у нас през уикенда - 1
Снимка: Alexandra Film

„Убийствен влак“ с Брад Пит оглави българския бокс офис през изминалия уикенд след премиерата си на голям екран у нас, но въпреки това смело можем да заключим, че киносалоните остават полупразни из страната.

Филмът привлече едва 10 422 зрители, от които бяха събрани 126 440 лв. приходи, по данни на Националния филмов център. Независимо от положителното ревю, което дадохме на литературната адаптация, изглежда българите предпочитаме морето и балкана по това време на годината.

„DC Лигата на супер-любимците“ се свлече до третото място след дебюта си преди седмица, за да може „Миньоните 2“ да останат на второ място и вече месец и половина да се радва на сериозен успех в България. Жълтите човечета може и да достигнат 2 млн. лв. приходи, ако запазят интереса още поне две седмици.

Любопитно е завръщането на „Бай Иван - Филмът“ и „В сърцето на машината“ в челните позиции, защото двете български ленти отново се появиха на повече екрани (36 и 21 екрана), благодарение на нова кампания за популяризиране на автокиното. Драмата на „Силвърнойз Фрейм“ бе под №30 по гледаемост преди седмица, а сега е на 7-мо място.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    4 4 Отговор
    С тези цени няма кой да ходи . И не всички си падат по екшъни.

    Коментиран от #7

  • 2 Масон

    5 2 Отговор
    Филм на кино гледам ако си струва да се гледа но с тези цени на билети кой да ходи на кино . По предпочитам са дам пари за театър .
  • 3 Качак

    5 6 Отговор
    Какви цени ве? 10 лв. за кино ли ви се свидят? Филма е супер, гледах го в събота, салона беше пълен!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Качак":

    Не всички харесват екшъни или този субект Уилям Брадли Пит . Ще дам и 20 лева за кино само ако си струва филма . На кино гледам само стойностни филми. Това филмче го броя за леко забавление за деца любители на тупалки и стрелби .
  • 5 Гзт

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "Качак":

    Да бе повярвах ти ,че е бил пълен салона.
  • 6 Соваж бейби

    1 3 Отговор
    Боф Брад Пит ме кефи ама в последно време и неговите филми са много скучни !В киното не е приятно,винаги някой говори по телефон,хрупа и мляска чипс и други неща ...просто фобия.Купуваш си телевизор макси екран,ом синема ,хубаво голямо канапе си нагласяш как ти е кеф позата и гледаш
    Единственото хубаво нещо от две години насам от американците е" Sandman" по Netflix,
    пясъчният човек,който контролира сънищата, заловен и държан затворник. Повече от век той трябва да пътува през различни светове и времеви линии, за да отмени хаоса, който отсъствието му е причинило...Някой персонажи ме нервят от модерните които се налагат в живота ни ,но историята е хубава .
  • 7 защо

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    малко ли ти плащат от посолството? Аз бях с жената и децата и салона беше пълен до горе, за следващата прожекция също имаше много народ.