Отидете към основна версия

1 126 2

И оперният театър "Ла скала" стана жертва на нападение от екоактивисти (ВИДЕО)

  • ла скала-
  • милано-
  • опера-
  • екоактивисти-
  • акция

Активисти заляха входа на "Ла скала" часове преди откриването на новия оперен сезон

Снимка: БГНЕС/ EPA

Климатични активисти заляха с боя входа на оперния театър "Ла Скала" в Милано, предадоха световните агенции. Протестната акция бе на организацията „Последно поколение“, а целта на активистите беше да се привлече общественото внимание върху климатичните промени и недостатъчните усилия на властите за борба с тях, предадоха Франс прес и АНСА.

Според фотограф на Франс прес участниците в акцията са били петима. Атаката е била извършена рано сутринта вчера. Нападението става в момент, в който вниманието на журналисти и фоторепортери е насочено върху оперния театър, където снощи бе открит новият оперен сезон с операта „Борис Годунов“ на руския композитор Модест Мусоргски.

По време на протестната акция на климатичните активисти двама души са държали ленти с надпис „Последно поколение – не на газа и въглищата“.

"Решихме да залеем с боя театъра, за да изискаме от политиците, които присъстват тук тази вечер, да се намесят и да спасят хората", гласи изявление на „Последно поколение“ относно протеста.

Полицията е пристигнала незабавно на мястото, а демонстрантите са били разпитани. Сградата е почистена незабавно.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини