Отидете към основна версия

13 309 48

Киркоров към Зеленски: Съжалявам за теб, зайче мое...

  • филип киркоров-
  • володимир зеленски-
  • русия-
  • украйна-
  • санкции-
  • списък

Прекалено навлезе в ролята, сценарият води към пепел за поверената ти страна, обърна се към украинския президент певецът

Снимка: Instagram

Музикантът Филип Киркоров коментира в социалните мрежи включването му в украинския санкционен списък, насочен срещу руски артисти и общественици, и се обърна лично към Володимир Зеленски.

„Моят стар другар и партньор на снимачната площадка прекалено много влезе в ролята, а сценарият, който му пращат отвъд океана, води на пепел и него самия, и страната, която му е поверена. Много съжалявам за него и за мои близки хора от Украйна, за съжаление, фанатизирани, които са завладели пропагандата и новинарските програми, не позволяват на хората да чуят техните роднини, приятели и други алтернативни мнения и новини. Междувременно имах късмет, че забраниха само моите песни - да, зайче мое“, написа певецът, цитиран от РИА Новости.

Към текста той прикачи и кадри от видеоклипа към песента „Просто подари“, където една от ролите е изиграна от самия Зеленски. На фона звучат думите на песента: "Ще предизвикам целия свят на война. И ще се върна с победа."

В събота на сайта на президента на Украйна беше публикуван указ с нов санкционен списък. Общо 119 души попаднаха под киевската забрана, предимно известни артисти, музиканти, културни дейци - Никита Михалков, Полина Гагарина, Евгений Петросян, Анна Нетребко, Дмитрий Билан и др.

Украинските власти непрекъснато разширяват санкционните списъци, в които вече са хиляди руснаци, организации, предприятия и компании. Персонални ограничения важат и за първите лица на държавата, включително президента Владимир Путин, министър-председателя Михаил Мишустин, ръководителите на Министерството на външните работи, Министерството на вътрешните работи, Министерството на отбраната, както и депутати от Държавната дума, известни политици и предприемачи.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 95 гласа.

Свързани новини