Отидете към основна версия

1 731 4

Свалиха трейлъра на филма „Мегалополис“ на Копола заради измислени цитати на критици ВИДЕО

  • франсис форд копола-
  • трейлър-
  • филм-
  • мегалополис

Поднасяме искрените си извинения на засегнатите за тази грешка. Сгрешихме. Съжаляваме, заявиха от компанията „Лайънсгейт“

Компанията „Лайънсгейт“ (Lionsgate) оттегля новия трейлър на филма „Мегалополис“ на Франсис Форд Копола, предаде Асошиейтед прес. В сряда бе разкрито, че цитатите на критиците, добавени към трейлъра, са били изфабрикувани, предаде БТА.

„Лайънсгейт незабавно оттегля трейлъра на „Мегалополис“,“ каза говорител на компанията в изявление за Асошиейтед прес. „Поднасяме искрените си извинения на засегнатите критици, както и на Франсис Форд Копола за тази грешка. Сгрешихме. Съжаляваме“.

Трейлърът, пуснат по-рано в сряда, включваше цитати на критици като Полин Кейл и Роджър Ебърт за други филми на Копола. За новия му филм няма такива рецензии. Изглежда, че целта е била да се подчертае разногласието на критиката към вече класическите филми на Копола като „Кръстникът“ и „Апокалипсис сега“. В трейлъра се приписва цитат на Кейл, според който в „Кръстникът“ „има малко артистичност“. Истината обаче е, че Кейл много харесва „Кръстникът“ и тя не е писала подобна фраза в рецензията ѝ за филма за сп. „Ню Йоркър" през март 1972 г. Ебърт също не пише, че „Дракула“ на Копола е „триумф на стила над съдържанието“.

„Мегалополис“ се подготвя от десетилетия и получи много смесени отзиви при премиерата си на филмовия фестивал в Кан по-рано тази година. Продукцията е подложена и на проверка заради предполагаемо неправомерно поведение на снимачната площадка, след като изтекоха видеозаписи, на които Копола прегръща и целува статисти по време на клубна сцена.

Северноамериканската премиера на филма ще се състои на Международния филмов фестивал в Торонто следващия месец, след което ще тръгне по кината на 27 септември.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини