Отидете към основна версия

358 0

Зам. министърът на културата Илко Ганев откри изложба пред НДК

  • димитър еленов-
  • изложба-
  • илко ганев

Тя е посветена на големия български театрал Димитър Еленов

Снимка: Изложба

Г-н Илко Ганев, в качеството си на министър на културата откри изложбата посветена на големия български театрал ДИМИТЪР ЕЛЕНОВ.

„Паметта и нейното опазване е белегът на културното общество и важна част от политиката на министерство на културата. А като театрал за мен е чест да съм в компанията на тези творци и да видя през очите на създалите изложбата - тези красиви мигове история на българския театър“ – сподели г-н Ганев.

На откриването присъстваха изявени театрали като режисьорът Николай Поляков, сценографът проф. Светослав Кокалов, артистите Стефан Германов, Велислав Павлов, Юлиана Сайска и др. Гостите бяха впечатлени, че на 28-те паната видяха и свои произведения от различни периоди на своята работа на различни театрални сцени.

Организаторите са положили усилия да бъдат изписани имената на всички режисьори и артисти, които са на кадрите. Всеки преминал през централната алея на градината на НДК ще вижда големи личности на театъра и киното, като: Георги Черкелов, Анани Явашев, Катя Паскалева, Жана Стоянович, Наум Шопов, Цветана Манева, Рут Рафаилова, Стефан Германов и др. в спектакли и филми на: Вили Цанков, Асен Шопов, Николай Поляков, Асен Траянов, Костадин Джидров и др.

Личности, чийто живот изпълнен с отдаденост и страст към изкуството продължава да ни вдъхновява.

По изложбата работиха: доц. Атанас Атанасов – дизайн и кураторът Момчил Грозданов – аниматор и сценограф.

Изложбата се осъществява с подкрепата на Столична община и ще остане на открито до края на м. октомври.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини