Отидете към основна версия

63 763 42

1 от всеки 13 момичета е участвало в групов секс

  • секс-
  • групов секс-
  • тийнейджъри-
  • момичета

Значителен брой от тийнейджърките са участвали в групов секс. Това са тревожните резултати от ново изследване, съобщава онлайн изданието на "Дейли мейл" , което цитира Бюлетин на Академията по медицина в Ню Йорк.

Проучването е установило, че 1 от всеки 13 момичета на възраст между 14 и 20 години е участвало в групов секс.

Общо 328 момичета, посетили здравни клиники в Бостън, са участвали в проучването, като 7,3% са заявили, че са участвали в подобни практики.

Тревожен е и фактът, че 45% от момичетата са посочили, че поне един от участвалите мъже не е използвал презерватив.

Според изследователи в Бостънския университет за обществено здраве по-голямата част от момичетата са били подлагани на натиск, заплашвани или принуждавани да участват в групов секс поне веднъж.

Въпреки, че част от участвалите в проучването са били по-възрастни, е установено, че средната възраст за започване на сексуален живот е 15,6 години.

54% от изследваните са заявили, че са правили групов секс, когато са били под 16 години.

Една трета са употребявали алкохол или наркотици по време на последния си опит за групов секс, като половината от тях са били принудени от партньорите си.

„Като се има предвид, че значителна част от момичетата не са участвали доброволно в тези практики е добре да се знае повече за извършителите, за да може подобна проява на насилие да бъде предотвратена”, заключават изследователите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини