Отидете към основна версия

25 971 72

Първа глоба у нас за "Ще ти скъсам п..."

  • глоба-
  • скъсам-
  • 200 лева-
  • сексуален тормоз-
  • истанбулска конвенция

Нагрубената жена цитирала текстове от Истанбулската конвенция

Млада жена "уреди" солидна глоба на мъж, подхвърлял й сексуални намеци на централна улица в София, пише news.bg.

25-годишната жена е станала жертва на неприлични намеци от напълно непознат мъж, с когото се разминавала на столичния бул. "Дондуков".

"Ще ти скъсам п....", подхвърлил непознатият. Жената се възмутила и се почувствала засегната. Затова хванала мъжа и го завела до стоящите наблизо полицаи. Там обяснила, че е жертва на сексуален тормоз и им цитирала текстове от Наказателния кодекс и Истанбулската конвенция, според които "насилникът" бил в нарушение. Полицаите останали удивени от тази ситуация, но в крайна сметка намерили решение.

Написали акт за 200 лева на мъжа за хулигански прояви на обществено място.

Указ № 904 за борба с дребното хулиганство

Чл. 1. (1) За дребно хулиганство, извършено от лице, навършило шестнадесетгодишна възраст, се налагат следните административни наказания: задържане до 15 денонощия в структурно звено на Министерството на вътрешните работи; глоба от 100 до 500 лв.

Според чл. 2 - Дребно хулиганство по смисъла на този указ е непристойна проява, изразена в употреба на ругатни, псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към гражданите, към органите на властта или на обществеността или в скарване, сбиване или други подобни действия, с които се нарушава общественият ред и спокойствие, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност не представлява престъпление по чл. 325 от Наказателния кодекс.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини