Отидете към основна версия

6 961 11

ИСУЛ не предоставя документи за починал пациент

  • софия-
  • исул-
  • досие-
  • владислав здравков крушков-
  • „герон и партньори”-
  • лекарска грешка

Адвокати възмутени

Ръководството на ИСУЛ не иска да ни предостави документите за починал наш колега, оплака се пред Факти.бг адвокат Миленова.
24-годишният юрист Владислав Здравков Крушков, който е стажант в кантората „Герон и партньори”, е влязъл в ИСУЛ да му бъде направена „невинна операция”. Според Миленова, той е бил опериран от мастно образование.. Вчера по обяд тя се е чула с Крушков, а снощи младият мъж е издъхнал в ръцете на майка си.
Миленова подозира медицинска грешка, тъй като при изтръпване на краката, ръцете на пациента е била поставена кислородна маска. Колегите му разбрали, че причината за смъртта е тромб, който е отишъл в сърцето, а в този случай е трябвало да му бъде поставена инжекция. След направената аутопсия, днес  в 16,30 часа адвокат Миленова и нейни колеги, упълномощени от родителите на починалия, отишли да потърсят досието му. По разказа им юристконсултът на болницата се обадил на шефа Бойко Коруков, за да нареди на охраната да ги изгонят с колежката й Мая Пандова.  Все пак се е появил д-р Стефанов, който е обяснил, че нищо не може да се направи в случая, защото администрацията си е тръгнала, а доц. Коруков бил някъде си. Тъй като имаме основателни съмнения за допусната лекарска грешка при операцията, ние искаме да получим копие веднага от досието, заяви Миленова.
Според нея отказа на информация е възмутителен още повече, че те са посетили ИСУЛ в рамките на работното време. „Какво става с изконното право на гражданите, че не мога да получа досие в деня, в който някой е аутопсиран. От кого пазят частните охранители ръководството на болницата, от адвокатите ли, да не би да съм дошла някого да убивам?!.Това е отказ от информация, която не е обществено достояние и не  засяга чужди права”, каза Миленова. Според нея за 15 минути са  изредени различни версии къде е досието - било в патологията, след това в някаква стая, която била заключена  Все пак адвокатите след три часа престой са успели да уговорят среща с ръководството на болницата утре сутрин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини