Last news in Fakti

10 Февруари, 2012 15:39 4 041 5

Две проверки за причините за смъртта на адвоката в ИСУЛ

  • исул-
  • проверки-
  • смърт-
  • адвокат-
  • владислав здравков крушков

Текат две паралелни проверки за смъртта на 24-годишния юрист Владислав Здравков Крушков, който почина в болница ИССУЛ. Едната е вътрешна в самата болница и трябва да приключи в края на следващата седмица, съобщи за Факти.бг пресаташето  на "Царица Йоанна"  д-р Фани Цуракова. Според нея това не е необичайна практика да се водят подобни проверки при комплицираните случаи.
Предполага се, че Крушков е починал от остра сърдечна недостатъчност на 6 февруари вечерта, след като му бе извършена през деня операция за отстраняване на мастна тъкан.  В случая неговите колеги се усъмниха за медицинска грешка, след като не им бе предоставено досието същия ден, а на следващата сутрин.
По повод на това, че документите по случая не бяха предоставени веднага на адвокатите от кантората, а на следващата сутрин Цуракова заяви, че те не били предоставили нотариално заверено  пълномощно. Адвокатите на „Герон и партньори”, където е работил Крушков като стажант,  категорично отрекоха това твърдение, Те заявиха, че са представили писмено адвокатско пълномощно , каквото е изискването по закон, дори адвокат Миленова си е показала и картата на адвокат на един от лекарите, с които се е срещнала д-р Стефанов,. От адвокатската кантора също правят своя проверка за смъртта на Крушков с помощта на експерти. Те очакват да получат микроизследванията на тъкани и органи в понеделник или вторник следващата седмица.
А иначе преди време Крушков си е напипал бучка в областта на гърдите и постъпил в ИСУЛ за интервенция. Образуванието се оказва доброкачествено, а операцията била успешна. Часове по-късно състоянието на мъжа внезапно се влошило и той починал в ръцете на майка си. Първоначалните данни от аутопсията показват, че причина за смъртта е остра сърдечносъдова недостатъчност.  Не е ясно обаче какво е довело до нея.
Момчето е било здраво и дори е спортувало. Някъде на 12-я час при внезапно обръщане в леглото Крушков е посинял. Това е една находка, която е твърда типична за масивна белодробна емболия, но на аутопсията такава не се е потвърдила.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Angelo

    0 0 Отговор
    По-интелигентни ли ставате,като пишете със сложни чужди думички като "комплицираните случаи"???
  • 2 наблюдател

    0 0 Отговор
    Лекарите в България за съжаление въобще не отговарят на нивото на колегите си в другите европейски държави - некомпетентни, не добре образовани, без обноски и маниери, не познаващи добрите лекарски практики, без навици да се образоват допълниетелно и изключително комерсиални - без никакъв морал. Без да преовеличавам, това е реалността в 90% от случаите. На целия този фон прибавяме и неефективното и корумпирано правосъдие и получаваме една жалка картинка, където ние обикновените граждани и данъкоплатци (които плащаме не малко за техните заплати) сме потърпевши.. Но проблема пак си е в нас, една стара арабска поговорка твърди: Каквито хората, такива и управляващите.. Жалко само за младите хора, които умират вследствие на лекарските грешки и те остават ненаказани...
  • 3 роберто

    1 0 Отговор
    време е да почне да им се отнема правото на упражняване на професията на тези некадърници..., никакви лекари не са. Така е и в ИСУЛ, така е и в Майчин Дом, така е и в Токуда, така е навсякъде. Преди два дни имах работа с един в Токуда - др. Корсачки - супер некадърник и арогантен тип...
  • 4 пп

    0 0 Отговор
    Роберто, какъв е случая, много ме учудва че ти е такова мнението за него, той е адски мил доктор...
  • 5 Бо

    0 0 Отговор
    Благодарение на д-р Корсачки след 3 години ходене по мъките,обикаляне на какви ли не клиники и доктори, на бял свят се появи нашата дъщеря.Той сбъдна мечтата ни да имаме дете и никога няма да забравя това. Освен че е добър лекар, е и добър човек и мнението на Роберто ме съмнява много...