Отидете към основна версия

4 042 5

Две проверки за причините за смъртта на адвоката в ИСУЛ

  • исул-
  • проверки-
  • смърт-
  • адвокат-
  • владислав здравков крушков

Текат две паралелни проверки за смъртта на 24-годишния юрист Владислав Здравков Крушков, който почина в болница ИССУЛ. Едната е вътрешна в самата болница и трябва да приключи в края на следващата седмица, съобщи за Факти.бг пресаташето  на "Царица Йоанна"  д-р Фани Цуракова. Според нея това не е необичайна практика да се водят подобни проверки при комплицираните случаи.
Предполага се, че Крушков е починал от остра сърдечна недостатъчност на 6 февруари вечерта, след като му бе извършена през деня операция за отстраняване на мастна тъкан.  В случая неговите колеги се усъмниха за медицинска грешка, след като не им бе предоставено досието същия ден, а на следващата сутрин.
По повод на това, че документите по случая не бяха предоставени веднага на адвокатите от кантората, а на следващата сутрин Цуракова заяви, че те не били предоставили нотариално заверено  пълномощно. Адвокатите на „Герон и партньори”, където е работил Крушков като стажант,  категорично отрекоха това твърдение, Те заявиха, че са представили писмено адвокатско пълномощно , каквото е изискването по закон, дори адвокат Миленова си е показала и картата на адвокат на един от лекарите, с които се е срещнала д-р Стефанов,. От адвокатската кантора също правят своя проверка за смъртта на Крушков с помощта на експерти. Те очакват да получат микроизследванията на тъкани и органи в понеделник или вторник следващата седмица.
А иначе преди време Крушков си е напипал бучка в областта на гърдите и постъпил в ИСУЛ за интервенция. Образуванието се оказва доброкачествено, а операцията била успешна. Часове по-късно състоянието на мъжа внезапно се влошило и той починал в ръцете на майка си. Първоначалните данни от аутопсията показват, че причина за смъртта е остра сърдечносъдова недостатъчност.  Не е ясно обаче какво е довело до нея.
Момчето е било здраво и дори е спортувало. Някъде на 12-я час при внезапно обръщане в леглото Крушков е посинял. Това е една находка, която е твърда типична за масивна белодробна емболия, но на аутопсията такава не се е потвърдила.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини