Отидете към основна версия

5 064 9

Небето пада! Фотограф засне удивителни кадри на Луната (ВИДЕО)

  • фотограф-
  • испански фотограф-
  • даниел лопес-
  • небето пада-
  • луна-
  • огромна луна-
  • канарски острови-
  • вулкана тейде

Испански фотограф улови в обектива си огромна Луна, увиснала зад вулкана Тейде

Испанският фотограф Даниел Лопес засне удивителни кадри на Луната, от които зрителите биха си помислили, че всеки момент Земята ще бъде премазана от естествения си спътник.

Спиращото дъха видео, което едновременно може да ви вцепени от ужас и да ви удиви, е заснето от фотографа Даниел Лопес.

Кадрите показват чудовищно огромната майска луна, която сякаш е надвиснала над вулкана Тейде на Канарските острови и всеки момент ще се стовари върху Земята.

"Това, което изглежда сякаш се спуска надолу, за да ни смаже, е просто Луната, която се намира в далечината", уверяват от НАСА, след като видеото бе публикувано в YouTube.

Заснет в утрото на 30 май в Тенерифе, клипът изглежда като интернет илюзия, създадена да шокира всеки, който я види.

Естественият спътник на Земята заема почти цялото небе и не е за вярване, че той може да изглежда толкова огромен, погледнат от планетата ни. Ето защо много потребители в интернет заявиха категорично, че това е умел видеомонтаж.

Лопес обаче твърди, че кадрите са напълно автентични и с готовност споделя тайната на своите снимки.

От НАСА също потвърждават, че кадрите са 100 % истински и не са пипани с програма за обработка на снимки. "Луна изглежда толкова голяма, защото е заснета с телескопична леща, а хората на снимката са на 16 километра от обектива."

Професионалният фотограф обяснява, че е заснел тази сцена от далеч, използвайки камера с мощно увеличение. Благодарение на това, че Луната в този момент се оказала срещу вулкана, се създала такава странна оптична илюзия сякаш естественият спътник се е приближил до нашата планета на катастрофално опасно разстояние и след малко ще падне върху хората.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини