Отидете към основна версия

5 934 4

Инфаркт покосил Ивайло Крайчовски

  • ивайло крайчовски-
  • фсб-
  • инфаркт-
  • смърт-
  • почина-
  • музика

Инфаркт е причината за смъртта на басиста на ФСБ Ивайло Крайчовски, съобщи пред „Телеграф“ бившата му съпруга Галя Крайчовска. Музикантът е издъхнал внезапно, тъй като до последно публикуваше в социалната мрежа. Преди да почине, той пусна свои снимки от Панчаревското езеро, а няколко часа преди смъртта си – фото от двореца във Врана, пред който е прегърнал червенокоса дама.

Сърцето на Крайчовски спря да бие на същата възраст, на която си отиде и най-близкият му приятел в музикалния бранш Георги Минчев. Двамата заедно създадоха легендарната група „Стари муцуни“ с Пеци Гюзелев, Кирил Маричков, Георги Марков и други. Дебюта си на сцена прави на концерт на ФСБ на стадион „Академик“ пред 15 000 души публика.

Повече от 20 години той е част от култовата група и по този повод казва: „Аз съм единственият човек на планетата, който е имал щастието от фен на ФСБ да се превърне в член на ФСБ. Живял съм с ФСБ повече, отколкото с гаджетата и жена си. ФСБ ме научи на много повече неща, отколкото цялото ми образование и целият му живот“.

Официално се разделя с музиканта след концерта на площад „Батенберг“ по случай влизането на България в Европейския съюз на 1 януари 2007 година. За Ивайло Крайчовски от години се говори, че има проблем с алкохола. Той обаче беше категоричен: „Това са глупости! Както виждаш, главата не мога да си вдигна от ангажименти. Виж, ако разглеждаш нещата от гледна точка на това, че съм лице на Бирената партия в България, това е друго нещо“.

„Не мога да не кажа, че Ивайло сам си го причини с алкохола. То беше ясно… Опитвахме се да му помогнем, но той не желаеше да му се помага. Нямам какво повече да ви кажа, тъй като от години не поддържаме връзка с него. Може би от десетина години“, каза по повод кончината на колегата си Иван Лечев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • In memoriam. Изречения на Ивайло

    Кажи, приятелю, защо си тръгваш. Нима си извървял пътя, за който разказваше пестеливо? Нима се насити на рок или китарата реши да се пенсионираш? Бира ...
    22.08.2018
    2 658
    1
  • Почина Ивайло Крайчовски

    На 57-годишна възраст внезапно почина легендарният басист на групата ФСБ Ивайло Крайчовски, съобщава БНТ. Ивайло Крайчовски е български музикант, б ...
    21.08.2018
    9 079
    11