Отидете към основна версия

13 986 16

Необичайна есен и необичайна зима вещаят прогнозите на НОАА

  • време-
  • метеоролози-
  • климат-
  • национална агенция на океанските и атмосферни изследвания-
  • дългосрочни карти-
  • ноаа

2018 година заема четвърто място в класацията на най-горещите години в цялата история на метеорологичните наблюдения на Земята

Снимка: shutterstock

Американската Национална агенция на океанските и атмосферни изследвания (НОАА) обяви дългосрочната си прогноза за следващите 6 месеца, а данните разкриха нещо неочаквано за Балканите.

Агенцията ежедневно опреснява и актуализира данните в своите дългосрочни карти, като последната актуализация разкри, че есента и зимата по нашите ширини ще са много по-различни от обичайното.

Вече повече от месец върху метеорологичните карти на американската служба могат да се откроят два главни акцента, като единия от тях е доста съществен.

Първият е, че на фона на околонормални очаквани септември и ноември, месец октомври конкретно за нашата страна се очаква с температури под обичайните. Въпреки че няма да бъде прецедент, хладните есенни месеци в нашата страна през последните десетина години се броят на пръсти.

Все пак, ако допуснем, че сценарият на американската агенция се реализира, София или поне по-високите части, намиращи се в полите на Витоша, тази година ще побелеят, затрупани от октомврийски сняг.

По-необичайна е поредната топла зима, която вещаят от НОАА, като към момента данните показват температури с от 2 до около 4 градуса над обичайните и през трите зимни месеца.

а, тази година, поне към момента авторитетната американска агенция очаква и трите зимни месеци да бъдат 2 до 4 градуса по-топли от обичайното.

Друг акцент, който се откроява в последните данни на американската агенция, са очакванията за изключително слаби валежи над Балканите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Париж стана зелена крепост

    Хиляди се включиха в протестен марш в Париж, съобщи France 24. Демонстрацията е в подкрепа на движението за действия срещу климатичните промени. Пр ...
    09.09.2018
    1 623
    5