Отидете към основна версия

10 724 4

Естествена паста за зъби, която ще ви отърве от кариесите

  • паста за зъби-
  • домашно приготвена-
  • кариеси-
  • куркума-
  • лесен начин-
  • здрави зъби-
  • здрави венци

Благодарение на тази домашно приготвена паста ще забравите за проблемите с венците и зъбите

Снимки: shutterstock

Съвременният живот е прекалено забързан и огромният стрес, под който се намираме, ни кара да не обръщаме особено голямо внимание на хигиената на устната си кухина. А това е много лошо, защото всички знаем колко важно е да имаме хубава усмивка.

Сутрин винаги бързаме, за да не закъснеем за работа и не ни остава достатъчно време, за да се погрижим за зъбите си. С малкото време, което им отделяме, не можем да им осигури качествено почистване, а това се отразява лошо на здравето на устната кухина.

Съществуват много пасти за зъби с избелващ ефект, но много научни изследвания са доказали, че този вид продукти са много опасни, защото увреждат зъбния емайл.

Ежедневното използване на продукти с високо съдържание на химически вещества прави зъбите чувствителни и уврежда венците. А един от страничните ефекти на избелването е, че може да доведе до необратимо увреждане на зъбите.

Именно по тази причина е крайно време да кажем "сбогом" на скъпата козметика и да преминем към натуралните продукти, с които да се погрижим за здравето на устната си кухина.

Бърз и лесен начин да избелите зъбите си сами у дома

Съществуват редица природни съставки, които са в състояние да направят зъбите ни по-бели и здрави. И то без странични ефекти. Предлагаме ви една рецепта за натурална избелваща паста, която е подходяща за честа употреба.

Ето какво ви е необходимо за приготвянето ѝ:

- Кокосово масло — 1 супена лъжица

- Куркума на прах — 4-5 чаени лъжички

- Масло от мента — няколко капки

Начин на приготвяне:

Сложете кокосовото масло в стъклена чашка. Добавете към него куркумата и 5-6 капки масло от мента. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес. Нанесете на зъбите, а след това разтъркайте добре с помощта на четка за зъби. Използвайте натуралната паста два пъти седмично и ще се сдобиете с ослепително бяла усмивка.

Куркумата е в състояние да облекчи зъбобола благодарение на антибактериалните си свойства. Тя намалява раздразнението на венците, в състояние е да предотврати заболявания и замърсяване на устата.

Много хора, страдащи от проблеми със зъбите, отдавна са открили лечебните свойства на куркумата и я използват, за да се избавят от болката.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.

Свързани новини