Отидете към основна версия

19 Октомври, 2018 15:36, обновена 19 Октомври, 2018 15:36 127 668 28

Ето го най-добрия чистач на червата

  • ленено семе-
  • ленено брашно-
  • полезно-
  • здраве-
  • черва-
  • тънки черва-
  • дебело черво

Това е натурален и здравословен продукт, който се използва от хората вече стотици години

Снимки: shutterstock

Знаете ли, че за да се отървете от много заболявания, е достатъчно да прочистите червата си?
Има много начини да направите това, но повечето от тях са неприятни.

За 70 години живот, през човешките черва преминава около 100 тона храна и 40 000 литра течности.

Фактът, че червата са замърсени, се дължи на честия запек, метаболитни нарушения, захарен диабет, алергии, прекомерно или недостатъчно тегло, заболявания на филтриращите органи на бъбреците и черния дроб, заболявания на слуха и зрението, системните заболявания, вариращи от артрит, дори рак.

С помощта на клизми се прочиства само малка част от дебелото черво, а за да се изчистят червата напълно е необходима специална процедура, която е доста скъпа, отнема време и нарушава чревната микрофлора. Но има лесен и много по-приятен начин, чрез който да помогнем на организма си и да се отървем от натрупаните в червата отлагания и замърсители.

Това става с помощта на брашно от ленено семе.

Може би се питате защо ленено брашно, а не познатото ни ленено семе? Отговорът на този въпрос е съвсем прост — ако погълнем целите семена не можем да приемем всички полезни вещества, съдържащи се в тях. Когато обаче, те са стрити на прах, организмът успява да усвои почти всички полезни съставки на лена.

Как да си го приготвим сами?

Да си приготвим сами ленено брашно никак не е трудно. Трябва ви пакетче семена и пасатор, кафемелачка или още по-добре мелничка за брашно. Ако сте се спрели на варианта с пасатора, покрийте съда, в който пасирате семенцата с кухненско фолио, за да не се разхвърчи прахообразната маса.

Приема по 1-2 ч.л. на ден — доза, която ви е напълно достатъчна, за да изчистите дебелото и тънките черва за 2-3 седмици, без да нарушавате чревната микрофлора.

Причината за удивителните свойства и лечебно действие на лененото семе се дължи на многобройните полезни вещества, които то съдържа. Незаменимите мастни киселини омега 3 и 6 са само част от богатия му състав, който включва още фибри, белтъчини, калций, калий, магнезий, фосфор, манган, пълната гама витамини от групата В, както и витамините А, Д, и Е.

Лененото брашно ще ви отърве и от излишните килограми

С помощта на брашното от ленено семе бързо ще нормализирате и теглото си, защото то има способността бързо да изгаря телесните мазнини.

Но не забравяйте, че лененото брашно трябва да бъде прясно смляно, защото така е в състояние да абсорбира и отделя токсични вещества, шлаки от тялото, намалява нивата на холестерола в кръвта.

Лененото брашно има широк антипаразитен спектър на действие, а също и пагубен ефект върху много видове хелминти, гъбички и вируси. Ленът има положителен ефект върху регулирането на липидния метаболизъм.

При възпалителни процеси на лигавиците на горните дихателни пътища, стомашно-чревния тракт, гастрит, колит, пептична язва и дуоденална язва, заболявания на пикочните пътища — пиелит, цистит, наднормено тегло, нарушен липиден метаболизъм.

За да си направите едноседмична мощна профилактика на червата, с цел да ги прочистите, си отделете 1 седмица, в която да смесвате 1 ч.л. ленено брашно със 100 гр. кисело мляко или кефир; за двуседмичен режим ви трябват 2 ч.л. ленено брашно и 100 гр. кисело мляко, заквасена сметана или кефир; приемайте тази смес вместо закуска. Дебелите и тънките черва се изчистват от слуз, фекални камъни и паразити, при това напълно се запазва микрофлората на червата. Важно е да знаете обаче, че по време на периода на пречистване е необходимо да се спазва водния режим — да се пие вода до 2 литра на ден.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 38 гласа.

Свързани новини