19 Октомври, 2018 15:36, обновена 14 Юли, 2022 13:11 126 295 28

Ето го най-добрия чистач на червата

  • ленено семе-
  • ленено брашно-
  • полезно-
  • здраве-
  • черва-
  • тънки черва-
  • дебело черво

Това е натурален и здравословен продукт, който се използва от хората вече стотици години

Ето го най-добрия чистач на червата - 1
Снимки: shutterstock

Знаете ли, че за да се отървете от много заболявания, е достатъчно да прочистите червата си?
Има много начини да направите това, но повечето от тях са неприятни.

За 70 години живот, през човешките черва преминава около 100 тона храна и 40 000 литра течности.

Фактът, че червата са замърсени, се дължи на честия запек, метаболитни нарушения, захарен диабет, алергии, прекомерно или недостатъчно тегло, заболявания на филтриращите органи на бъбреците и черния дроб, заболявания на слуха и зрението, системните заболявания, вариращи от артрит, дори рак.

С помощта на клизми се прочиства само малка част от дебелото черво, а за да се изчистят червата напълно е необходима специална процедура, която е доста скъпа, отнема време и нарушава чревната микрофлора. Но има лесен и много по-приятен начин, чрез който да помогнем на организма си и да се отървем от натрупаните в червата отлагания и замърсители.

Това става с помощта на брашно от ленено семе.

Ето го най-добрия чистач на червата
Снимки: shutterstock

Може би се питате защо ленено брашно, а не познатото ни ленено семе? Отговорът на този въпрос е съвсем прост — ако погълнем целите семена не можем да приемем всички полезни вещества, съдържащи се в тях. Когато обаче, те са стрити на прах, организмът успява да усвои почти всички полезни съставки на лена.

Как да си го приготвим сами?

Ето го най-добрия чистач на червата
Снимки: shutterstock

Да си приготвим сами ленено брашно никак не е трудно. Трябва ви пакетче семена и пасатор, кафемелачка или още по-добре мелничка за брашно. Ако сте се спрели на варианта с пасатора, покрийте съда, в който пасирате семенцата с кухненско фолио, за да не се разхвърчи прахообразната маса.

Приема по 1-2 ч.л. на ден — доза, която ви е напълно достатъчна, за да изчистите дебелото и тънките черва за 2-3 седмици, без да нарушавате чревната микрофлора.

Причината за удивителните свойства и лечебно действие на лененото семе се дължи на многобройните полезни вещества, които то съдържа. Незаменимите мастни киселини омега 3 и 6 са само част от богатия му състав, който включва още фибри, белтъчини, калций, калий, магнезий, фосфор, манган, пълната гама витамини от групата В, както и витамините А, Д, и Е.

Лененото брашно ще ви отърве и от излишните килограми

С помощта на брашното от ленено семе бързо ще нормализирате и теглото си, защото то има способността бързо да изгаря телесните мазнини.

Но не забравяйте, че лененото брашно трябва да бъде прясно смляно, защото така е в състояние да абсорбира и отделя токсични вещества, шлаки от тялото, намалява нивата на холестерола в кръвта.

Лененото брашно има широк антипаразитен спектър на действие, а също и пагубен ефект върху много видове хелминти, гъбички и вируси. Ленът има положителен ефект върху регулирането на липидния метаболизъм.

При възпалителни процеси на лигавиците на горните дихателни пътища, стомашно-чревния тракт, гастрит, колит, пептична язва и дуоденална язва, заболявания на пикочните пътища — пиелит, цистит, наднормено тегло, нарушен липиден метаболизъм.

За да си направите едноседмична мощна профилактика на червата, с цел да ги прочистите, си отделете 1 седмица, в която да смесвате 1 ч.л. ленено брашно със 100 гр. кисело мляко или кефир; за двуседмичен режим ви трябват 2 ч.л. ленено брашно и 100 гр. кисело мляко, заквасена сметана или кефир; приемайте тази смес вместо закуска. Дебелите и тънките черва се изчистват от слуз, фекални камъни и паразити, при това напълно се запазва микрофлората на червата. Важно е да знаете обаче, че по време на периода на пречистване е необходимо да се спазва водния режим — да се пие вода до 2 литра на ден.

Ето го най-добрия чистач на червата


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 38 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Компот

    74 16 Отговор
    Най-добрият чистач на червата е пресни сливи и гола вода...

    Гарантиран ефект,
    Пак продуктово позициониране в тази статия!
  • 2 Stefko 88

    59 15 Отговор
    Боза с круши ..... Опитайте ако смеете. Череши с литър ледена вода..... Кисело мляко студено и чай в съотношение 0.5 :0.5 литра..... Почиства ама нищо не остава.

    Коментиран от #5

  • 3 sadisty

    45 6 Отговор
    една добра тема да видя тук
  • 4 гост

    28 4 Отговор
    Добра рецепта ми се струва! Ще изпробвам!

    Коментиран от #10

  • 5 гост

    73 2 Отговор

    До коментар #2 от "Stefko 88":

    А ха ха ха, боза с круши....................малей........... направо ще ти се обърне хастара :)

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 шлака

    14 5 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Горещо двойно кафе с една студена бира или 300гр. попарено броколи на гладно с това става война
  • 8 Ezio

    33 8 Отговор
    аз за това си пия Кола почиства и предпазва от корозия.
  • 9 LZ2018

    9 8 Отговор
    интересно съчинение на тема: "здравословен живот", пълно с откровени измислици:
    "..Публикувано във факти.бг: защото то има способността бързо да изгаря телесните мазнини."
  • 10 Stefko 88

    11 4 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Недей човече това е опасно
  • 11 LISAN

    29 3 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВЯРНО ЗА ПОЛОВИН ГОДИНА СВАЛИХ 20 КГ БЕЗ НИКАКВА ДИЕТА

    Коментиран от #28

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 от дедо ви да знаете

    25 7 Отговор
    -Абе я ше ви кажем най-добрата рецепта ,ама после да не ме обяват за терорист...нейсе...един буркан резлив,студен зелев сок,една глава воден лук и две-три сухи ,,напраскани'' червени люти чушлета..лука се нарязва на ситно ,чушлетата се запичат хубаво на печката или котлона (може лееко да попрегорят) и след като се стрият едро ,заедно с лука се добавят в зелевия сок заедно със семките (по желание може да ,,овкусите и щипка ситно нарязан копър)...приема се с лъжица (обикновенна,супена)като се сърба звучно...ефекта е незабавен,затова е добре да сте по-близо до WC-то ,че иначе...по пътеката и право в ,,аптеката'' ...а...забравих....при изпичането на ч ушлетата е добре вие и всички около вас да сте с противогази (тип ,,Антигона'' ) в противен случай експертите ще установят ,,смърт от неизвестно БОВ...наздраве и приятно о...иране...забравих -при правилно изпълнение ,процедурата е достатъчна веднъж годишно...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 АзВечеСъмТе

    7 8 Отговор
    Много по-лесно е с вода и морска сол по системата на Малахов. Това тук са драсканици, няма никаква конкретика. От цялата статия се разбира само за свойствата на лененото семе/брашно.
  • 16 АзВечеСъмТе

    1 4 Отговор
    Много по-лесно е с вода и морска сол по системата на Малахов. Това тук са драсканици, няма никаква конкретика. От цялата статия се разбира само за свойствата на лененото семе/брашно.
  • 17 мастит БизнесМАН страдащ от ЦИСТИТ

    3 5 Отговор
    Най добрия чистач на черва е Фреди Крюгер от филма за ужаси ;)
  • 18 Някой

    35 4 Отговор
    Ох, тука винаги най-интересното е в коментарите. Няма значение коя безкрайно тъпа новина ще е на дневен ред. Коментарите на мен лично ми заместват вицове, ТВ комедии и небезизвестния вестник "Стършел". Няма такъв аналог, където коя да е безмозъчна новина да предизвика такъв фонтан от емоции. Вече започвам да си мисля, че журналистите във Факти за това живеят - за да предизвикват този фонтан от емоционални словесни изхождания и после се смеят заедно с нас. Предлагам им да си устроят игра-надпревара по брой идиотизми в сайта и коментарите към тях. Защото писанията явно нямат значение, но това което следва отпосле винаги е толкова цветущо, натурално и мн често идиотско. Но е типичния нашенски хумор!

    Коментиран от #19

  • 19 от дедо ти

    27 0 Отговор

    До коментар #18 от "Някой":

    -Разгеле...най-после един Българин с вярна оценка на ситуацията-,,Светът е оцелял,защото се е смял''...а тука ,в този сайт може да се посмееш на воля...с кеф ще ти ,,измаам''един +...
  • 20 Рамбо1

    11 2 Отговор
    Може би и с лененото семе не трябва да се прекалява:
    "Ленените семена естествено съдържат растителни съединения, наречени цианогенни гликозиди, които свързвайки се със серни съединения в тялото, образуват тиоцианати. Прекомерни количества тиоцианати могат да нарушат функцията на щитовидната жлеза."
    Съдържа и фитинова киселина и фитоестрогени..
  • 21 гост

    5 2 Отговор
    Но ако някой настъпиш по мазола или настъпят твоя!!!! Смях ли има или шпаги или надзъртания в чуждото легло,защото това са ме учили в школата за ЗО и най вече клюкарското в мен е заложено,защото съм такъв или такава по природа!!!!Егати вулгарния и циничен смях!Пак надделя лицемерието!Нейсе...!!!!!

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    5 2 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Забравих да кажа ,че истинския Рамбо,или Слай е със западен интелект .....!
  • 23 хитеp

    14 3 Отговор
    една студена кока кола наекс веднага след това купичка кисело мляко без значение маслеността чисти и незадържа нищо още три дни! При желание на четвъртия ден повтаряш процедурата и още три дни няма да можеш да си вдигнеш гащите!
  • 24 Звон

    10 0 Отговор
    Шампанско, зеленце и бира и светло чувство в теб напира
  • 25 Дедо1

    9 3 Отговор
    Деда ви ги прочиства с пукница
  • 26 Шаран БГ

    9 4 Отговор
    Оцапайте си веднъж каквото щете / да се харгаса/, пък после търсете препарати за пране ! Поркайте и плюскайте каквото и както Ви е хубаво на небцето, без да мислите, около 20 години ! После всички рецепти на коментаторите да използвате, зор ще видите да се прочистите, ако преди това не сте на гастрит, язва или друга "красота" по стомашно-чревния си тракт !!Всеки човек е една отделна планета, колкото и да сме сходни на външен вид. За това и "рецептите" за прочистване са много и от хубави до ефикасни!! Само ,моля Ви, не се цапайте - чистенето си е мъка !! Не че лененото брашно е лошо - ама и то със мярка............
  • 27 Бай Хой

    4 0 Отговор
    Лимец, уважаеми зрители. Древната, дива пшеница, която не подлежи на гмо.
  • 28 1223

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "LISAN":

    Правихте ли пауза през тази половин година?