Отидете към основна версия

1 377 0

Десислава Атанасова: Трябва да има демонополизация на НЗОК

  • десислава атанасова-
  • нзок
Снимка: БГНЕС

Ще изпълнявам програмата на ГЕРБ за здравеопазването. Действително НЗОК е тема, решена от ГЕРБ в предизборната програма. За съжаление в тези три години нямаше последователност на действия и на решения в тази посока. Това коментира в „Седмицата" на Дарик радио министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

На въпрос колко стълба ще има демонополизираното здравеопазване, тя отговори, че трябва да има един задължителен стълб, където ще бъде основният пакет, един задължителен допълнителен, и също така трябва да има надграждане на медицинските услуги. Атанасова ще иска 6% здравна осигуровка да остане в НЗОК, а други 2% човек да си избира в кой фонд да даде. За здравната вноска тя каза, че няма да се увеличава до края на мандата на това правителство.

Хората, които не плащат здравни вноски да бъдат лишени от някои административни услуги предлага Атанасова като даде за пример - да не издава лична карта. Тя каза, че е предлагала това и преди години като депутат от ГЕРБ, а сега като министър ще поднови този дебат.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пламен Цеков: Режем бюрокрацията

      Там където е възможно ще бъде намалена бюрокрацията. Това каза пред „Тази сутрин“ по бТВ новият шеф на НЗОК Пламен Цеков. ...
    30.03.2012
    1 013
    0
  • ГЕРБ със спорен фаворит за шеф на НЗОК

    Пламен Цеков ще бъде номиниран от ГЕРБ за поста шеф на Националната здравноосигурителна каса, съобщи председателят на здравната комисия в парламент ...
    27.03.2012
    1 504
    0