Отидете към основна версия

22 139 56

Турските хотели цакат нашия туризъм с невиждан All Inclusive

  • турски курорти-
  • турция-
  • почивка-
  • курорти-
  • хотели-
  • туризъм-
  • all inclusive-
  • турски хотели

Дали ще сработи системата, която хотелиерите от южната ни съседка планират да въведат?

Снимки: shutterstock

Турски хотелиери са предложили нов, по-широк прочит на понятието All Inclusive, поставяйки под шапката му множество допълнителни бонуси, от които туристите биха могли да се възползват, ако изберат да почиват в страната. Тази обезпокоителна новина за нашия туризъм беше съобщена наскоро от Асоциацията на туристическите оператори в Русия (АТОР).

Според предложеното, туристите ще могат да ползват безплатно услугите на всички заведения за обществено хранене, разположени на и извън територията на хотела, в който са отседнали.

Аргументът, който те изтъкват за приемането на тази мярка е, че така ще се "стимулират" гостите да оставят повече пари в търговските и развлекателните центрове и обекти в района.

Тъй като всяко едно хранене на летуващите ще се поема от техните туроператори, в зависимост от All Inclusive пакета, който са избрали, се очаква туристите да харчат повече пари в близките магазини, нощните клубове, баровете и други места, предлагащи добро прекарване на свободното време.

В отговор Асоциацията на туристическите инвеститори на Турция (TTYD) покани авторите на тази инициатива да проведат експеримент през 2019 г.

За експеримента ще бъде създадена така наречената "специализирана зона за пазаруване и забавление", която ще бъде разположена извън хотела, и където "чуждестранни гости" ще бъдат "изведени". Освен посочените по-горе заведения, в тази зона ще се намират и ресторанти, сувенирни и хранителни магазини, както и редица други обекти. Пилотен проект може да бъде обиколка, включваща вечеря в ресторант от системата All Inclusive. По този начин властите възнамеряват да разберат дали такива "походи" са способни да мотивират туристите да развържат кесията си.

Предполага се, че Кемер ще бъде първият град, в който ще се въведе на практика новата All Inclusive система, за да се провери нейната ефективност. В града местните предприемачи ще предложат да създадат цяла "улица", състояща се от най-разнообразни магазини и лавки, в които впоследствие туристите могат да оставят парите си, купувайки стоките, които ги интересуват.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини