Отидете към основна версия

5 293 4

Първият човек на Луната с байпас

  • нийл армстронг-
  • луна-
  • аполо 11-
  • байпас
Снимка: ZUMA Press

Легендарният астронавт Нийл Армстронг, първият човек стъпил на Луната, вече е с байпас и се възстановява от операцията. В неделя героят от мисията „Аполо 11“ навърши 82 години. Съпругата му съобщи, че той се чувства страхотно след операцията, наложила се след запушване на артерии.

На Армстронг принадлежат думите от спътника на Земята: „Това е една малка човешка крача и един гигантски скок за човечеството“. Кацането става на 20 юли 1969 година.

Неговите колеги вече мислят как да отпразнуват заедно 50-тата годишнина от мисията „Аполо 11“ през 2019 година. От НАСА също не спестиха суперлативи по адрес на преборилия сърдечните проблеми  Армстронг. От там го определиха като „истински американски герой“. Бившият военен пилот от Корейската война, астронавт и университетски преподавател страни от светлините на прожекторите и светската слава. През годините той рядко и спорадично е давал интервюта.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Погребаха Нийл Армстронг в океана

      След кремацията на тленните останки на първия човек, стъпил на Луната, прахът му бе разпръснат над Атлантическия океан. Церемонията ...
    15.09.2012
    2 918
    1