Отидете към основна версия

17 221 16

В нелепа ситуация попаднаха нудисти в Чехия

  • нудисти-
  • нудизъм-
  • прага-
  • природа-
  • чехия

Разтревожен гражданин подал сигнал на полицията за нудистите

Илюстративна снимка: Shutterstock

Непрекъснато се спори за ползата от носенето на маски по време на епидемията от коронавирус. В някои страни то е задължително, в други – не. Мярката е наложена в множество страни и вече се изпълнява стриктно и в Чехия. Страната обмисля да разхлаби някои от ограниченията, но полицаите редовно напомнят на хората отвън, че трябва да слагат маски.

Дори и когато тези хора са напълно голи.

До абсурдна ситуация се стигна преди дни в малкото градче Лажне Бохданец, на изток от Прага, включваща униформени служителите и нудисти, излезли на публично място, съобщава CNN.

Необичайно оплакване било получено в полицията, че няколко голи човека са излезли да се радват на топлото време, но без маски.

„За нещастие много от гражданите, излезли да правят слънчеви бани, са били събрани на големи групи, а някои не носели маски. При пристигането на полицията всички се съгласили, че трябва да се спазват правителствените разпоредби“, заявиха официално от полицията.

„На гражданите им е разрешено да бъдат без дрехи в определените за това райони, но въпреки това трябва да покриват устата си и да се събират само в групи с подходящ брой“, допълват от там.

Съобщението, изглежда, е имало ефект, тъй като при последвалите полицейски проверки от 150 нудисти поне половината били с маски.

„Разбираме, че много хора нямат градини и искат да поемат малко свеж въздух в провинцията, но всички заедно имаме желанието да спазваме правителствените разпоредби, така че ограниченията постепенно да могат да бъдат вдигнати“, заявяват от органите на реда.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 16 гласа.

Свързани новини