Отидете към основна версия

7 124 18

Ето колко пари изкарват търговците на мартеници

  • баба марта-
  • мартеница-
  • мартеници-
  • цена

Какви са тенденциите при избора на мартеници тази година

Снимка: БГНЕС

Цените на най-масовите мартенички тип гривничка е между 50 стотинки и 3 лева за десет бройки. Традиционните Пижо и Пенда също продължават да са на мода, а цената им е от 2 до 40 лева, пише actualno.com.

Търговци коментират, че най-много търсене има около пазарите, спирките, училищата и подлезите - места, където минават повече хора. Седмица преди Баба Марта има и слаби дни, в които се изкарват чисто по 30-40 лева, но в силните дни сумата достига стотачка.

Вносът на повечето мартеници, както всяка година, е от Китай. Изборът на мартеници както обикновено е много голям. За семейството се взимат белите и червените конци, гривнички за приятели и колеги. Родителите пък купуват на децата различни мартеници на супергерои. За момичетата се продават мартеници с корони, а за тийнейджъри силиконови гривни.

Търговците предлагат и промоции, например 10 мартеници за 2,50, а пък семеен пакет от 3-4 по-големи мартеници за 5 лева общо.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.

Свързани новини

  • Румен Радев с пожелания за Баба Марта

    „Честита Баба Марта! Пожелавам здраве, благополучие и обич във всеки български дом“. Това написа президентът Румен Радев в профила си в ...
    01.03.2021
    2 112
    45
  • Честита Баба Марта!

    Днес празнуваме Баба Марта, имен ден имат всички, които носят имената Марта, Мартина, Мартин. В народните вярвания името на Марта е свързано с името н ...
    01.03.2021
    3 820
    23