Отидете към основна версия

7 117 18

Определиха каква е безопасната доза кафе на ден

  • кафе-
  • доза-
  • здраве-
  • безопасна-
  • инфаркт

Възможно е, ако човек прекали с кафето, да наруши дневния си режим

Снимкa: Shutterstock

Кафето е една от любимите напитки на милиони хора по цял свят. С нея обаче съвсем не бива да се прекалява, тъй като тя може да има и негативно влияние върху цялостния ни организъм. От дълго време насам се спори дали кофеинът е вреден за човека и коя е безопасната доза кафе на ден.

Днес учени са категорични с отговора си и съветват да не прекаляваме с горчивата напитка, ако не искаме да навредим на здравето си. Три чаши на ден е безопасната доза кафе. Това количество кофеин е достатъчно, за да стимулира човешкия организъм. Не е желателно обаче кафе да се пие преди сън, защото може да доведе до безпокойство и избухливост.

Възможно е, ако човек прекали с кафето, да наруши дневния си режим. Според експертите кофеиновата напитка задължително трябва да се консумира в компанията на чаша вода. Ще споделим още нещо за кафето, към което е добре да се придържате.

Още преди години стана ясно, че ако заместваме сутрешното си хранене с кафе, то бихме могли да предизвикаме здравословни проблеми, свързани с жлъчно – чернодробната система. Хората, които страдат от високо кръвно налягане, също не е препоръчително да пият кафе. Ако прекалят с кофеина, това може да доведе до инсулт или инфаркт, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 15 гласа.

Свързани новини