Отидете към основна версия

11 508 133

Защо руски инфлуенсърки нарязаха чантите си на Шанел

  • шанел-
  • chanel-
  • руски инфлуенсърки-
  • знак на протест

Богатите модели за първи път споделят възмущение от марката

Руски светски личности унищожават чантите си Шанел в знак на протест, след като луксозната модна къща забрани на руснаците да купуват нови артикули на фона на войната в Украйна. Няколко инфлуенсърки споделиха видеоклипове, на които използват ножици, за да унищожат луксозните си аксесоари.

„Чао-чао“, каза руският модел Виктория Боня във видео в Instagram, което сподели в сряда, след като заяви, че „Chanel House не уважава своите клиенти“.Тя размахва ножицата във въздуха, след като разрязва класическата си черна чанта на две.

„Никога не съм виждала нито една марка да се държи толкова неуважително към клиентите си като chanel“, написа под видеото си руският модел.

Богатите руснаци за първи път започнаха да споделят възмущението си към френската модна къща преди няколко дни, след като Шанел им забрани да купуват луксозни продукти по целия свят. Модната къща изтегли бизнеса от Русия в знак на протест срещу нахлуването на Владимир Путин в Украйна, заедно с много други марки, но руските дами не очакваха да им бъде забранено да пазаруват в други страни.

Интериорният дизайнер и инфлуенсър Лиза Литвин сподели, че Шанел има нова политика, която гласи, че можеш да закупиш артикул само ако подпишеш лист хартия, че няма да носиш тази чанта в държавата. Литвин обясни: „Те поискаха данни от личната ми карта и трябваше да си дам руския телефонен номер.

„След това мениджърът ми каза, че от днес те продават на руснаци само ако подпишат споразумение да не носят артикулите си в Русия”, разказа още тя.

Шанел потвърдиха новата политика, за която твърдят, че им е наложена поради санкциите на Европейския съюз и Швейцария за луксозни артикули.

„Последните санкционни ограничения на Европейския съюз и Швейцария забраняват продажбата, пряко или непряко, на луксозни предмети на всяко физическо или юридическо лице за използване в Руската федерация“, казва в изявление компанията.

Сега клиентите са помолени да потвърдят, че продуктите, които купуват, няма да се използват в Русия.

„Разбираме, че тези мерки, насочени към спазване на изискванията на закона, могат да създадат определени неудобства за някои клиенти. В момента работим за подобряване на процедурата и се извиняваме за всички свързани недоразумения и неудобства“, добавя Шанел.

Към протеста се включи руската телевизионна водеща и актьор Марина Ермошкина. Тя използва градинска ножица, за да нареже тъмно сивата си чанта.

„Нито една чанта, нито едно нещо не струва любовта ми към моята родина“, обясни тя в Instagram.

Руската диджейка Катя Гусева последва примера на Ермошкина, използвайки ножица, за да унищожи черната си чанта с вериги и публикува видеото.

"Винаги съм мечтала дамска чанта на Chanel да се появи в гардероба ми и това се случи миналата година“, написа тя в профила си.

„Но след като научих за политиката на марката спрямо руснаците, реших да премахна тези чанти от ежедневието си, докато ситуацията се промени”, добави Катя.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 82 гласа.

Свързани новини