Отидете към основна версия

3 558 4

Алжирец спечели джакпота в Белгия, но...

  • лотария-
  • джакпот-
  • белгия-
  • незаконен емигрант-
  • печалба

Чужденецът трябва да докаже самоличността си, за да прибере печалбата

Илюстративна снимка: Shutterstock

Алжирец, спечелил лотария от 250 000 евро в Белгия, не може да вземе парите, защото няма документи за самоличност. Той се опитва да докаже самоличността си, за да си получи печалбата, но се оказва, че явно е попаднал незаконно в страната.

28-годишният мъж си купил билет за лотарията за пет евро в супермаркет преди няколко седмици, но все още не е успял да получи печалбата си.

Александър Верстрате, алжирски адвокат, каза пред АФП, че клиентът му се опитва да се сдобие с документите си, за да докаже самоличността си пред белгийските власти.

„Клиентът ми е в незаконосъобразно положение, няма документи и банкова сметка. Търсим документи, които да докажат неговата самоличност, той ще трябва да се свърже със семейството си в Алжир“, каза адвокатът.

Прокуратурата на Брюж започна разследване за откриване на късметлията. Адвокатът казва, че мъжът не възнамерява да кандидатства за убежище в Белгия и че е получил гаранция, че няма да бъде депортиран, докато не си получи спечелените пари от лотарията.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Падна джакпот от $473 милиона

    Съединените щати се сдобиха с нов мултимилионер, след като падна големият джакпот. Печалбата е 473 милиона долара, като победителят ще може да избере ...
    29.04.2022
    2 292
    8