Отидете към основна версия

39 288 38

Татяна Дончева заживя на село

  • татяна дончева-
  • депутатка-
  • живее-
  • на село

Ексдепутатката си е купила къща в малкото планинско село Горни Върпища

Снимка: БГНЕС

Татяна Дончева има нюх, става ли дума за имотни сделки. Бившата съратничка на Мая Манолова е предусетила колосалното поскъпване на недвижимостите и е инвестирала в селска къща в края на миналата година. Ексдепутатката си е купила къща в малкото планинско село Горни Върпища, намиращо се в Дряновския край. За инвестицията тя е похарчила едва скромните 10 хиляди лева, а е получила вила от 70 квадратни метра с декар и половина двор, пише вестник Ретро.

Вероятно Дончева, която е родом от съседен регион – Трявна, е закупила имота с идеята да го превърне в райски кът за отдих сред природата, където да отскача през почивните си дни. Тя съвсем не е единствената, инвестирала в селски имот по време на пандемията, когато над 200 хиляди българи се изнесоха от големите градове към селата.
В списъка си с имоти, декларирани пред КПКОНПИ, бившето червено острие е вписала още два апартамента в София. Единият от тях впечатлява с квадратура и цена. Той се простира на 94 кв. м, придобит е от юристката още през 2006 г., когато е струвал 130 000 лева. Сега паричната му стойност, казват брокери на недвижими имоти, ще е поне тройна. Другото софийско жилище на Дончева е от 42 кв. и е нейно от 2011 г.

Ексдепутатката притежава и част от къща с двор и гараж в Плачковци до Трявна, както и земи с овощни градини в родния си край.
Новата вила на Дончева се намира в непосредствена близост до известния Дряновски манастир, който е сред най-посещаваните туристически обекти у нас. В самото село Горни Върпища има шепа постоянни жители, които обаче бързо чули, че Татяна Дончева ще им става комшийка. Къщите там са като архитектурни паметници, защото са строени основно от камъни, с емблематичните високи дувари, красиви дърворезби и големи градини. Заради обезлюдяването обаче цените им паднали до позорно ниски стойности.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 98 гласа.

Свързани новини