Отидете към основна версия

10 705 8

Рецепта на деня: Искендер кебап

  • искендер кебап-
  • турска кухня-
  • агнешко месо-
  • какво да сготвя

Едно емблематично ястие с агнешко месо от турската кухня

Снимка: ФАКТИ

Необходими продукти:

агнешко месо - 400 грама (може и телешко) домати - 4 броя + 4 с.л. доматена паста чесън - 3 стръка зелен лук - 4 стръка зелен кисело мляко - 1 кофичка масло - около 3 - 4 с.л. (100 г) захар - на вкус сол - на вкус зехтин - 4 с.л. черен пипер чубрица червен пипер - 2 щипки сол

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън.

След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.

Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол, захар и оставете да къкри до увиране на доматите.

Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер.

Поднесете Искендер кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко със запръжката.

Гарнирайте по желание с люти чушки, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 23 гласа.

Свързани новини