Необходими продукти:
агнешко месо - 400 грама (може и телешко) домати - 4 броя + 4 с.л. доматена паста чесън - 3 стръка зелен лук - 4 стръка зелен кисело мляко - 1 кофичка масло - около 3 - 4 с.л. (100 г) захар - на вкус сол - на вкус зехтин - 4 с.л. черен пипер чубрица червен пипер - 2 щипки солНачин на приготвяне:
Нарежете месото на парчета или жулиени, посолете го и го сложете да се запържи в малко мазнина заедно с накълцания чесън.
След като си смени цвета, прибавете накълцания лук и бъркайте леко, докато е готово. Овкусете със сол, черен пипер и чубрица.
Нарежете доматите на дребни парченца и ги задушете със зехтина. Добавете и доматената паста, малко сол, захар и оставете да къкри до увиране на доматите.
Разбъркайте киселото мляко с 2 с.л. масло, в което е запържен червеният пипер.
Поднесете Искендер кебапа върху канапе от арабска питка, върху нея месото, полято с доматения сос, а отстрани сложете 2-3 с.л. от киселото мляко със запръжката.
Гарнирайте по желание с люти чушки, пише gotvach.bg.