Отидете към основна версия

1 740 11

Застреляха 28-годишен рапър в Тексас

  • рапър-
  • тексас-
  • застреляха-
  • takeoff

Рапърът Takeoff, член на номинираното за две награди "Грами" хип-хоп трио "Мигос", е бил смъртоносно прострелян в боулинг зала

Снимкa: БГНЕС, рапърът Takeoff (вляво)

Рапърът Takeoff, член на номинираното за две награди "Грами" хип-хоп трио "Мигос", е бил смъртоносно прострелян в боулинг зала в Хюстън, Тексас, съобщава BBC, цитирани от segabg.com. Той е бил на 28 години.

Роден през 1994 г. в Лорънсвил, Джорджия, под името Кършник Хари Бол, Takeoff беше най-известен с членството си в семейната група "Мигос" заедно с Quavo - негов чичо, и Offset, братовчед му, който е женен за друга хип-хоп звезда - Карди Би. Племенникът и чичото са играли на зарове около 2:30 ч. сутринта във фаталната нощ. Няколко часа преди стрелбата Takeoff е публикувал селфи от мястото, което изглежда като залата за боулинг.

В нея е имало частно парти с около 40-50 гости, на което някой е открил огън, съобщават от полицията. При отзоваването на сигнала те са открили млад чернокож мъж с огнестрелна рана във врата или главата, който е починал на място, но не са потвърдили самоличността на рапъра, пише BBC. Други двама души също са били простреляни и откарани с частни автомобили в болници в района, казват още от органите на реда. Изданието TMZ пише, че колегата на Takeoff - Quavo, не е пострадал.

С разпространението на новината за смъртта в социалните мрежи заваляха първите възпоменания, включително от конгресмена Джамал Боуман, който написа в Туитър: "Изпращам обич на близките на Такеoff. Омръзна ми да гледам как умират млади чернокожи мъже."

Групата Migos изгрява благодарение песента Versace от 2013 г., която Дрейк ремиксира. През 2016 г. с хита Bad and Boujee те за първи път достигат до номер 1 в класациите. Триото се счита за важен фактор за въвеждането на съвременния южняшки трап - популярен и влиятелен рап поджанр - в мейнстрийма. Албумите им Culture и Culture II, съответно през 2015 и 2017 г., оглавяват класацията на "Билборд". През 2021 г. триото завършва трилогията с Culture III. Quavo и Takeoff, които се изявяват и като дует, наскоро бяха пуснали нов музикален клип с хелоуинска тематика към песента Messy. През 2018 г. Takeoff издава и първия си солов албум Rocket.

Членът на групата Offset има криминално досие, а цялото трио и екипът им са задържани за кратко през 2015 г. заради открита в автобуса им марихуана и "друго забранено вещество" преди концерт в Университета на Южна Джорджия.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини