Last news in Fakti

2 Ноември, 2022 09:26 1 733 11

Застреляха 28-годишен рапър в Тексас

  • рапър-
  • тексас-
  • застреляха-
  • takeoff

Рапърът Takeoff, член на номинираното за две награди "Грами" хип-хоп трио "Мигос", е бил смъртоносно прострелян в боулинг зала

Застреляха 28-годишен рапър в Тексас - 1
Снимкa: БГНЕС, рапърът Takeoff (вляво)

Рапърът Takeoff, член на номинираното за две награди "Грами" хип-хоп трио "Мигос", е бил смъртоносно прострелян в боулинг зала в Хюстън, Тексас, съобщава BBC, цитирани от segabg.com. Той е бил на 28 години.

Роден през 1994 г. в Лорънсвил, Джорджия, под името Кършник Хари Бол, Takeoff беше най-известен с членството си в семейната група "Мигос" заедно с Quavo - негов чичо, и Offset, братовчед му, който е женен за друга хип-хоп звезда - Карди Би. Племенникът и чичото са играли на зарове около 2:30 ч. сутринта във фаталната нощ. Няколко часа преди стрелбата Takeoff е публикувал селфи от мястото, което изглежда като залата за боулинг.

В нея е имало частно парти с около 40-50 гости, на което някой е открил огън, съобщават от полицията. При отзоваването на сигнала те са открили млад чернокож мъж с огнестрелна рана във врата или главата, който е починал на място, но не са потвърдили самоличността на рапъра, пише BBC. Други двама души също са били простреляни и откарани с частни автомобили в болници в района, казват още от органите на реда. Изданието TMZ пише, че колегата на Takeoff - Quavo, не е пострадал.

С разпространението на новината за смъртта в социалните мрежи заваляха първите възпоменания, включително от конгресмена Джамал Боуман, който написа в Туитър: "Изпращам обич на близките на Такеoff. Омръзна ми да гледам как умират млади чернокожи мъже."

Групата Migos изгрява благодарение песента Versace от 2013 г., която Дрейк ремиксира. През 2016 г. с хита Bad and Boujee те за първи път достигат до номер 1 в класациите. Триото се счита за важен фактор за въвеждането на съвременния южняшки трап - популярен и влиятелен рап поджанр - в мейнстрийма. Албумите им Culture и Culture II, съответно през 2015 и 2017 г., оглавяват класацията на "Билборд". През 2021 г. триото завършва трилогията с Culture III. Quavo и Takeoff, които се изявяват и като дует, наскоро бяха пуснали нов музикален клип с хелоуинска тематика към песента Messy. През 2018 г. Takeoff издава и първия си солов албум Rocket.

Членът на групата Offset има криминално досие, а цялото трио и екипът им са задържани за кратко през 2015 г. заради открита в автобуса им марихуана и "друго забранено вещество" преди концерт в Университета на Южна Джорджия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Абсурдно!

    17 8 Отговор
    А това каква връзка има с вашите читатели? Кой се интересува от подобни “новини”?
  • 3 честен ционист

    18 7 Отговор
    Знаете ли, какво е общото между хип-хоп и чалга музиката. И двата стила са измислени за затъпяване на бялата раса.

    Коментиран от #4

  • 4 бг брат

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "честен ционист":

    ти кво слушаш, я кажи...

    Коментиран от #6, #10

  • 5 Про митак

    3 5 Отговор
    Така е по белия свят. Бял свят е това, не е Русия
  • 6 КОй

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "бг брат":

    Предполагам Васко кръпката.... То горе долу е на това ниво. Тук една малка скоба, израстнах през 90те и моята музика беше рап и метъл, но тоя е много противен.

    Коментиран от #7

  • 7 честен ционист

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "КОй":

    Значи си израснал с преведените наши текстове и подхвърлени на лапетата рападжии. Или си мислиш, че някой е знаел през 90те, че ютия е сравнение на пистолет?

    Коментиран от #11

  • 8 хаберих

    3 0 Отговор
    Каубоите така се стрелят-за щяло и нещяло. Стига да имат пищови и патрони.
  • 9 кво става

    3 1 Отговор
    Много убийства в тая америка
  • 10 Aлфа Bълкът

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "бг брат":

    Йосиф Кобзон, Филип Киркоров и баба Пугачова, но те нея я забраниха, aма той може да си я слуша тайно, защото е бунтар!
  • 11 КОй

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    ООО "слава" на теб, добре че си бил ти да ни превеждаш текстовете, че да можем да си ги напишем ние нашите. Ако не бяха твоите текстове как щяхме да изнасяме концерти в БГ и чужбина напрооооо нямам понятие...Пак добре че си бил ти, та сега заради теб взимам 5к( Това е от затъпяването) заплата, карам си чисто новичката кола. ОГРОМНО "Благодаря".