Отидете към основна версия

2 164 10

Световен ден на радиото: 10 любопитни факта за него

  • радио-
  • световен ден на радиото-
  • празник-
  • оон-
  • юнеско-
  • култура

Тази година световният ден на радиото се празнува е под наслова "Радио и мир"

Снимка: Shutterstock

13 февруари е Световният ден на радиото, който тази година е обявен от ЮНЕСКО под наслова „Радио и мир“.

На днешната дата отбелязваме значимостта на радиото като източник на качествена журналистика, надеждни новини, любима музика, забавни предавания и още много качествено съдържание.

По повод празникa българската радиогрупа, обединяваща станциите N-JOY, bTV Radio, Jazz FM, Classic FM, Z-Rock в едно портфолио, споделя 10 интересни и полезни факта за радиото.

Радиото позволява на марките да достигат до милиони хора ежедневно – 70% от населението на Европа слуша радио всеки ден; Радиото доминира в процъфтяващия аудиопейзаж; Радиото обхваща ежедневно огромен дял от възрастовата група под 35-годинишни; Радиото трябва да бъде част от всеки успешен медиен план; Радио се слуша цял ден, не само по време на закуска и шофиране - 74% от слушателите слушат аудио по време на ежедневните си ритуали; Радиото е медия номер едно в автомобилите; Радиото доказано увеличава ефективността на рекламата и повишава възвръщаемостта на инвестициите; Радиото стимулира трафика, търсенето и електронната търговия; Радиото продължава да е най-достоверната медия в Европа; Радиото може лесно да таргетира правилните хора в правилното време с правилното съдържание. Благодарение на фактори като географско покритие, демографско прецизиране и правилно планиране, включва час и ден от седмицата на излъчваните реклами/отправените послания и чрез контекстуално позициониране.

Радиото остава най-широкодостъпната медия, която се ползва с най-голямо доверие в Европа сред своята изключително многообразна аудиторията. Датата 13-ти февруари е определена за Световен ден на радиото, по инициатива на Италия и след гласуване на Генералната Асамблея на ООН.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.

Свързани новини