Отидете към основна версия

2 832 5

Предупреждение към туристите: За пускане на музика на плажа може да ви накажат с глоба от 36 000 евро в тази страна

  • португалия-
  • плаж-
  • музика-
  • глоба-
  • тишина

Португалия обещава слънце, море и тишина, докато плажувате

Снимкa: Shutterstock

Плажуващите в Португалия бяха предупредени, че могат да бъдат глобени с до 36 000 евро за прекалено силно пускане на музика.

Националната морска администрация (AMN) забрани използването на преносими високоговорители, които натрапват мелодиите на местните жители и туристите.

Новите ограничения бяха потвърдени точно в момента, когато започва пиковият туристически сезон в най-популярните плажни дестинации в Португалия.

Каква е глобата за пускане на музика на плажа в Португалия?

Обявен миналия месец от AMN, регламентът забранява “използването на озвучителна техника и дейности, генериращи шум, които според условията на закона могат да причинят дискомфорт”.

Макар да не е ясно каква сила на звука, ако изобщо има такава, се класифицира официално като смущаваща, плажуващите могат да подават оплаквания за шума до местната морска полиция, отговаряща за плажа, на който се намират.

Глобите могат да бъдат между 200 и 4000 евро за физически лица и между 2000 и 36 000 евро за групи. Може да се конфискува и “аксесоарът” на нарушителя - например високоговорител.

В наредбата за плажовете на AMN се изброяват различни други дейности, които са забранени на португалския бряг. Сред тях са игрите с топка извън определените за това места, къмпингуването извън къмпингите и паленето на огън.

В цяла Европа се набелязват туристи, които нарушават правилата

Това не е първият случай на регулиране на противообществените прояви по европейските плажове.

Миналото лято в Барселона, Испания, забраниха цигарите на брега, за да предпазят плажуващите от пасивно пушене и изхвърлени угарки.

От Португалия до Хърватия се въвеждат правила и ограничения, за да се направят популярните туристически дестинации по-привлекателни за живот за местните жители.

Миналия месец Дубровник обяви плановете си за система за сваляне на багаж, за да се намали шумът от куфари на колела в историческия му, павиран стар град.

Гърция въведе система от часови интервали за посетителите на Акропола в опит да се справи с навалицата от туристи, а тази седмица Пантеонът в Рим въведе такса за вход.

Много страни, включително Португалия, също затягат ограниченията за краткосрочните наеми, за да се борят с инфлацията на жилищния пазар.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.

Свързани новини