Отидете към основна версия

8 493 10

Защо Арнолд Шварценегер не може да има повече плочки на корема?

  • арнолд шварценегер-
  • плочки на корема-
  • фитнес-
  • бодибилдър-
  • 6-pack

Експертите обясняват, че това се определя от генетиката

Снимкa: Instagram

Австрийският културист и бивш губернатор на Калифорния, Арнолд Шварценегер, познат и в ролите си във филмите „Хищникът“, „Херкулес“, „Зов за завръщане“ и „Терминатор“ винаги е бил известен със своята физика и мускулестото си тяло. Но защо фитнес експертите твърдят, че той никога не може да има т.нар. 6-pack плочки на корема, а само 4-pack?

Ефектът на Мандела - това е научната причина, поради която Шварценегер може да има само два реда плочки на корема, независимо колко тренира. Според The ​​Bullet Report нашата фасция (системата от влакнеста съединителна тъкан, която се намира точно под повърхността на кожата ни) определя броя на плочките, които можем да имаме - колкото повече фасция, толкова повече плочки.

Въпросът с коремните мускули на актьора е доста популярна тема, тъй като хората искат да знаят дали има 2 или 3 реда коремни плочки и защо е така. Със сигурност, ако е ясно защо някой толкова мускулест като Шварценегер може да има само 4-pack, това би помогнало на другите да се примирят със собствените си коремни плочки или липсата им.

Експертите обясняват, че това се определя от генетиката:

„Количеството коремни мускули, които можете да постигнете, се определя изцяло от генетиката. Докато 6-pack са най-често срещаните, някои бодибилдъри като Шварценегер могат да постигнат само 4-pack. Това се дължи на факта, че хората се раждат с различно количество фасция. Най-много някои хора могат да имат 10-pack, но това е много рядко.“

Според статията на Healthline генетиката определя количеството на фасцията. Например, ако сте родени с три реда фасция с достатъчно тренировки бихте могли да се сдобиете с 6-pack, но не и повече. В публикацията се обяснява още, че генетиката диктува и симетрията, дължината и размера на корема, така че колкото и да се опитвате, предопределено е да изглеждате по определен начин в тази област.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.

Свързани новини

  • Фитнес модел не търпи дрехи по себе си

    Блондинката Алекса Колинс не е сред най-познатите имена на фитнес модели у нас, а и в Европа като цяло. Колинс обаче е сред най-ангажираните хубавици ...
    16.08.2023
    3 386
    7