Отидете към основна версия

5 053 2

Диетолог призна диетата на Меси за най-здравословна

  • меси-
  • диета-
  • храна-
  • здравословно хранене-
  • лионел меси-
  • футболист

Богатото меню на Лионел Меси е считано за най-балансирано

Снимка: БГНЕС/ EPA

Хиляди фенове на футбола по цял свят смятат Лионел Меси за най-великия играч в историята. Той е седемкратен носител на Златната топка и шесткратен носител на Златната обувка – рекорди и за двете най-престижни индивидуални награди за футболист.

Но причината да заслужи тези постижения, освен талант и упорита работа, трябва да се търси и в храната, която консумира. Все пак народът не случайно е казал: "Човек е това, което яде".

Британският диетолог Ева Хъмфрис оцени най-добрите диети на спортистите и призна за най-балансиран начина на хранене на 36-годишния аржентински футболист Лионел Меси, пише "The Sun".

Според специалиста диетата на Меси е получила оценка 10 от 10, защото съдържа пресни плодове и зеленчуци, ядки, семена, пълнозърнести продукти, супи, салати, кафяв ориз и риба тон.

Този режим е пълен с хранителни вещества, подпомагащи здравето и полезни за червата фибри. Футболистът избягва захарта, пържените храни и преработените въглехидрати.

Хъмфрис оцени високо и разумния подход към храненето на 26-годишната английска футболистка Кира Уолш. Според диетолога за нея е важно да яде бъркани яйца и боб или овесени ядки с плодове за закуска, сандвич с пилешко месо или порция ориз със салата и кисело мляко за обяд, а за вечеря - пилешко месо и зеленчуци.

"Консумацията на протеини, въглехидрати и зеленчуци на всяко хранене, включително на закуска, може да балансира нивата на кръвната захар през целия ден", обяснява Хъмфрис.

В същото време към диетата на известния борец и актьор Джон Сина специалистът има някои забележки, пише zdrave.to.

Известно е, че спортистът предпочита да се храни седем пъти дневно. Диетата му включва всичко - от овесени ядки и ориз до зеленчуци и пилешко месо. Според Хъмфрис подобен хранителен режим може да изглежда здравословен, но липсата на почивки от поне четири часа между храненията, не позволява на организма да нормализира храносмилането си.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини