Отидете към основна версия

1 111 5

Драмата „Шогун“ спечели рекордните 14 съпътстващи награди „Еми“

  • шогун-
  • сериал-
  • награди еми-
  • рекорд

Съпътстващите „Еми“ (Creative Arts Emmy) са част от наградите „Еми“, които се присъждат за технически постижения в американските телевизионни програми

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Драмата „Шогун“ спечели най-много съпътстващи награди „Еми“ в историята за един сезон на телевизионен сериал - 14, на церемония в неделя вечерта, съобщи АП, цитирана от БТА.

„Мечката“ бе отличен със седем съпътстващи награди „Еми“, включително за най-добра гостуваща актриса в комедиен сериал, която бе връчена на Джейми Лий Къртис.

Съпътстващите „Еми“ (Creative Arts Emmy) са част от наградите „Еми“, които се присъждат за технически постижения в американските телевизионни програми. Обикновено те се връчват на служители зад кулисите, като дизайнери на продукции, декоратори, видеомонтажисти, дизайнери на костюми, оператори, кастинг режисьори и звукорежисьори. Към тях спадат и награди за анимационни програми, реклами и гостуващи актьори.

„Аз изобщо не мога да пея и никога не съм била на театрална сцена“, призна си актрисата.

Екипът от автори на песни на Бендж Пасек и Джъстин Пол обаче станаха 20-ия и 21-ия член на елитния клуб ЕГОТ, като спечелиха първата си награда „Еми“ за песента, която написаха съвместно за „Само убийства в сградата“. Преди това дуото спечели Оскар за „Ла Ла Ленд“, както и „Грами“ и „Тони“ за Dear Evan Hansen.

„Шогун“ разтърси надпреварата за наградите „Еми“, когато през май премина от категорията за лимитирани сериали в категорията за драматични сериали, и оглави класацията с 25 номинации през юли т. г.

Основните награди „Еми“ (Primetime Emmy) ще бъдат връчени също в театър „Пийкок“ на 15 септември.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини

  • Нов рекорд на US Open

    Националният тенис център "Били Джийн Кинг" в Ню Йорк постави нов рекорд по посещаемост по време на Откритото първенство на САЩ по тенис. За ...
    09.09.2024
    1 001
    1