Отидете към основна версия

686 2

Как работи химическото чистене? (ВИДЕО)

  • химическо чистене-
  • пране-
  • дрехи-
  • почистване-
  • чистене

Много хора не са наясно какво се случва, когато дадат дрехите си на "химическо чистене"

Снимка: Shutterstock

Докато някои хора спазват етикетите на дрехите си, на които пише „само на химическо чистене“, други ги игнорират и хвърлят любимите си дрехи на пране при 30C, вярвайки, че всичко ще бъде наред.

За късметлиите това работи всеки път и им спестява пътуване и допълнителни разходи за химическото чистене. Това обаче накара един професионалист да сподели в TikTok как всъщност работи химическото чистене.

Очевидно има предимства пред редовното домашно пране на вашите скъпи дрехи. Говорейки във видеото, работникът казва: "Получаваме често въпроса "Какъв е истинският процес на химическо чистене?" Химическото чистене е точно като прането, с изключение на това, че го правите с разтворител вместо с вода."

Точно както у дома, той казва, че трябва да отделите светлите си цветове от тъмните, преди да ги поставите в пералнята. Но тази е доста по-специална. След това насочва камерата към машина за химическо чистене - доста по-голяма от пералнята у дома.

След като дрехите бъдат поставени в машината, тя ги изпира с въпросния разтвор, който според мъжа е "донякъде като дизел", изпарява добавения разтворител от тях и ги изсушава. Оттам артикулите се преместват в пресата, преди да са готови да бъдат върнати на собственика.

Той заключи обяснението с това, че "вместо да използва препарат и вода, химическото чистене използва химически разтворители, които премахват мръсотията, мазнините и петната. "

Коментирайки видеоклипа, един потребител попита: "Защо химическото чистене е предпочитано пред конвенционалната вода/перилен препарат? Ефективност? Ефективност?"

В отговор друг потребител отговори: "Работих в химическо чистене и химическото чистене е за дрехи, които се свиват, ако се перат във вода. Химикалът за химическо чистене не свива дрехите."

@bar7ranch What is the dry cleaning process? @Bar 7 Ranch #DryCleaning #DryCleaners #DryCleanerPlant #Tour #Laundry #Laundromat #CleaningClothes #KeepRanchin #KeepCleanin ♬ original sound - Bar 7 Ranch

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини